En textil hyllning

Med En textil hyllning vill vi inspirera dig till att göra helt egna inredningsprylar, kläder och accessoarer. Skapa något nytt med ditt avtryck på, genom att återanvända textilier som ‘blivit över’. Textilierna hittar du kanske i en byrålåda hemma eller hos någon släkting, eller så kan du köpa dem billigt på loppis.

Vid uppstarten av det här projektet var textilkonstnärerna på Amnesty och valde materialet som de sedan använde att göra modeller av.

Det går att göra massor med roliga och personliga saker!

Använd inspirationsbilderna för att få igång tankarna kring återbruk, eller välj bland bilderna på de föremål som har arbetsbeskrivningar. Genom arbetsbeskrivningarna, som finns att ladda ner, får du tips på hur du kan göra.

Känn dig inte bunden till det vi föreslår i arbetsbeskrivningarna – det ultimata är att du får egna idéer!

Vill du göra en fördjupning i arbetsområdet, finns det förslag på olika ingångar i ämnet. En av tankarna bakom projektet är att få oss alla att reflektera över hur vi använder textil idag, hur textilframställningen går till, men också över hur de textilier som vi utgår ifrån är gjorda.

illustration: sax, tyg, nål och tråd

Till dig som är pedagog

Är du intresserad av att få ut en handledare för att starta upp en klass i Skapande skola-sammanhang eller vill boka konceptet som fortbildning? Kontakta Marita Jönsson, se kontaktuppgifter till höger.

Bildmaterialet finns i pdf-form, både för utskrift och visning. De framtagna modellerna finns också att låna om du vill göra en mindre utställning.

En textil hyllning är ett halländskt projekt för Skapande skola, textilundervisningen i skolan och för fortbildning.

Vill du länka hit, använd adressen: www.regionhalland.se/entextilhyllning