Folktandvården Halland

Folktandvården fyller 80 år!

I år fyller Folktandvården 80 år. Tändernas skick blev en klassfråga och 1938 fattades beslutet om en statsfinansierad, allmän tandvård. Folktandvården var född. Här kan du läsa mer om vår historia och utveckling under åren!
Folktandvården 80 år

Allmäntandvården

Folktandvårdens största verksamhet är allmäntandvård, det vill säga "vanlig tandvård" för barn, ungdomar och vuxna. Inom allmäntandvården bedrivs en mycket bred verksamhet där bastandvård (undersökning, förebyggande tandvård, lagning, rotbehandling och tanduttagning) utgör grunden.

Tandreglering

I utbudet ingår också tandreglering, eller ortodonti som behövs när tänderna vuxit snett, sitter för tätt eller om det är något annat fel på hur man biter ihop. Exempelvis kan ett kraftigt under- eller överbett göra att det blir svårt med att bita av och tugga. Man kan behöva rätta till tänderna av estetiska skäl, men också för att undvika att de blir skadade.

Hos oss träffar du välutbildade tandläkare, specialisttandläkare, tandhygienister, tandsköterskor och ortodontiassistenter som arbetar på kliniker med fokus på kvalitet, hygien och miljömedvetenhet. Klinikerna är välutrustade med datoriserat journalsystem samt digital röntgen. Det pågår arbete med att miljöcertifiera alla kliniker. Vi arbetar aktivt med kvalitetssäkring och använder regelbundet patientenkäter som underlag för ständiga förbättringar.

Välkommen till oss på Folktandvården/Tandregleringen!