Hela Halland läser 2018

Var med i Hallands största bokcirkel! Årets bok är novellsamlingen Hägring av Oline Stig.

Det blir femte gången Hela Halland läser arrangeras och precis som sist blir det en mängd aktiviteter på biblioteken i Halland, med bokcirklar och författarbesök under våren.

Novelltävlingen är avgjord - läs novellerna som fått pris!

Oline Stig. Fotograf Nille Leander.

Författaren Oline Stig växte upp i Varberg

Årets bok är novellsamlingen Hägring av Oline Stig. Hon debuterade 1999 och Hägring är hennes femte novellsamling. Oline Stig är uppvuxen i Varberg och flera av novellerna i samlingen utspelar sig just där. Hon har också skrivit en roman, dramatik för scen och hon medverkar på kultursidorna i Sydsvenska Dagbladet och Tidningen Vi.

– Det är roligt att bli läst och kul att få en återkoppling till Halland. Även om jag inte bott i Varberg på många år har jag familj och vänner kvar där och känner mig nog lite som hallänning innerst inne, säger Oline Stig själv om sitt deltagande.

Författarbesök och aktiviteter på biblioteken i Halland

Hela Halland läser startar i månadsskiftet januari-februari med olika aktiviteter på biblioteken i Halland. Det blir bokcirklar, novellskrivarworkshops, live-podd, novelltävling och författarbesök. Idén är att många i hela Halland läser samma bok och möts kring läsupplevelsen på olika sätt. Författarbesöken kommer att ske under de två första veckorna i mars. Dessutom kommer Oline Stig att göra besök på gymnasieskolor i alla halländska kommuner, vilket arrangeras ihop med skolbiblioteken.

Alla aktiviteter kommer att presenteras på Region Hallands webb under januari, samt i Hallandsposten och Hallands Nyheter.

Novelltävling på temat hemma

Som en del av Hela Halland läser 2018 arrangerar Hallandsposten och Hallands Nyheter en novelltävling ihop med Region Halland. Läsare kan skicka in sina egna noveller och vinnande noveller kommer att bli publicerade i tidningarna. Läs novellerna som fått pris på Region Hallands webb. Vinnarna publiceras även i Hallandposten och Hallands Nyheter.

Mer om Hela Halland läser

Följ Hela Halland läser på Facebook!

Länk direkt till den här sidan är: www.regionhalland.se/helahallandlaser

Hela Halland läserHela Halland läser 2018 arrangeras av Hallandsposten/Hallands Nyheter och Kultur i Halland – Regionbiblioteket tillsammans med Laholms kommun, Halmstad kommun, Hylte kommun, Falkenbergs kommun, Varbergs kommun och Kungsbacka kommun.

Tidigare i Hela Halland läser:

  • Den enögda kaninen av Christoffer Carlsson
  • Springa med åror av Cilla Naumann
  • Lyrik: Ingela Strandberg
  • Thom Lundberg -  För vad sorg och smärta, samt ungdomsboken 5768 visningar på Youtube av Ralf Novák-Rosengren och Anita Santesson.