Direkt till innehållet

Områdeschef Hälsa och Funktionsstöd

Ort: Halmstad

Anställningsform: Tillsvidareanställning, 100%

Publicerad: 2020-09-07

Sista ansökningsdag: 2020-09-24

Sök tjänsten

Om arbetsplatsen

Förvaltningen Ambulans, diagnostik och hälsa är länsövergripande och omfattar cirka 1100 medarbetare. Utifrån Region Hallands vision Bästa livsplatsen verkar Ambulans, diagnostik och hälsa för en god hälsa hos befolkningen. Våra medarbetare är nyckeln till att bedriva en verksamhet med hög kvalitet. Vår utgångspunkt är alltid patienten och den halländske medborgaren.

Inom området Hälsa och funktionsstöd finns det hjälpmedelscentrum, habilitering, hörselvård, syncentral, tolkverksamhet för döva, Dako, kvinnohälsovård och ungdomsmottagning. Här arbetar ca 420 medarbetare fördelade på 35 olika yrkeskategorier. Verksamheten har 4 verksamhetschefer och 16 avdelningschefer. Med hjälp av medarbetarnas spetskompetens ges samordnade och professionella insatser över hela länet.

Om arbetet

Som områdeschef ansvarar du för områdets samlade resultat avseende verksamhetsutveckling, samordning av resurser, utveckling och produktion, vilket innebär att du styr och leder verksamheten med fokus på resultat.

Genom ditt ledarskap arbetar du för att engagera och motivera chefer och medarbetare för att vidareutveckla verksamheten. Som områdeschef leder du verksamheten genom din ledningsgrupp som består av 4 verksamhetschefer och rapportera direkt till förvaltningschefen. I tjänsten ingår dessutom ett chefsansvar för kansliets medarbetare.

I uppdraget ingår att vara ansvarig tjänsteman mot en politisk nämnd, gemensam nämnd för hemsjukvård och hjälpmedel. Du kommer att delta och bidra i nationella nätverksforum kring verksamhetsfrågor, framförallt inom området funktionshinder. I uppdraget ingår även att bereda ärenden för strategiskt ställningstagande.

Du ingår i förvaltningens ledningsgrupp, Ambulans, diagnostik och hälsa.

Du anställs i en tillsvidareanställning vid din grundprofession med ett förordnande som chef i fyra år.

Om dig

Vi söker dig som har för tjänsten relevant högskole- eller universitetsutbildning. Vi vill att du ska ha en dokumenterad ledarskapsutbildning och ska ha erfarenhet av att leda andra chefer. Erfarenhet från arbete i en politiskt styrd organisation är meriterande.

Du har ett tydligt ledarskap och erfarenhet av att leda i förändring. Du vågar stå för fattade beslut, egna och regiongemensamma, och har förmåga att analysera nuläge och förväntade effekter. Vidare ser du och tar ansvar för helheten, både inom den egna verksamheten och inom regionen. Du har en god strategisk förmåga och ett långsiktigt perspektiv.

Som person har du en god insikt i det egna beteendet och hur detta påverkar andra. Du behöver vara öppen för feedback och har modet att utvecklas samtidigt som du skapar teamkänsla, involverar och entusiasmerar dina medarbetare. Din kommunikation är tydligt och förståeligt i såväl grupp som i enskilda samtal och lyssnar aktivt på andra. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Då arbetet innebär en del resor är det ett krav med körkort B.

Intervjuer är planerade att hållas:

2020-10-06, kl. 08:00 – 11:00

2020-10-07, kl. 13:00 – 17:00

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om oss
Region Halland är till för alla som bor och arbetar här i Halland. Vi är över 8 000 medarbetare inom 370 olika yrken som alla arbetar för att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja tillväxt och utveckling. Vi ansvarar också för kollektivtrafiken i Halland och driver frågor inom områden som näringsliv, kultur och utbildning. Vår vision är ”Halland ­ – bästa livsplatsen” och med det menar vi att Halland ska bli den bästa platsen att bo på, utbilda sig, arbeta och driva företag i. Vi har kommit en bra bit på vägen, välkommen att följa med oss på vår resa!

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2021-02-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Halmstad
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/572
Kontakt Anders Westberg, förvaltningschef, 070 - 536 32 12 Svetlana Kontic, HR-chef, 070 – 629 48 24
Facklig företrädare För info om facklig, kontakta Svetlana Kontic, HR-, chef, 070-629 48 24
Publicerat 2020-09-07
Sista ansökningsdag 2020-09-24

Sök tjänsten