Nyheter om regional kultur

Aktuellt från Kultur i Halland

• 12 juli 2018

Nordic Sessions - Magiskt musikmöte över havet

Inför årets sommarturné har Kultur i Halland och Kultur i Väst spänt bågen lite extra. Vi har handplockat fyra tunga folkmusiker, två från Irland och två från Sverige. Under några dagar i augusti 2017 lät vi dem träffas och musicera. Mötet blev en succé, musikmagin är ett faktum och vi kan nu stolt presentera vår drömkvartett: Musikaliska äventyraren Nuala Kennedy, folk/bluegrass-ikonen John Doyle, mångfacetterade Lisa Eriksson Långbacka och multiinstrumentalisten Esbjörn Hazelius.

• 2 juli 2018

En dag om slöjd på barns och ungas villkor

Fritid = Slöjdtid är en konferens om slöjd på barns och ungas villkor, för dig som jobbar med barn och unga i såväl skolan som på fritiden. Konferensen arrangeras den 6 september under Barnfestivalen i Varberg.

• 2 juli 2018

Världens musik på Hallandsgården

Sista helgen i juli är det dags för årets upplaga av folk- och världsmusikfestivalen Galgbergsfestivalen på Hallandsgården i Halmstad. Det är festivalen som bjuder på högkvalitativa akter, god mat och fantastisk gemenskap. För att skapa en unik inramning på årets festival så har ljuskonstnären Kristofer Langerbeck engagerats. Han kommer att göra ett antal ljusinstallationer på området.

• 28 juni 2018

Träffa oss i Almedalen!

Region Halland medverkar i flera seminarier under Almedalsveckan i Visby. Här presenteras de som berör kultur och kulturpolitik.

• 26 juni 2018

Speldesignläger för unga hallänningar

Spel, i alla dess olika former, är verktyg för att dela med sig av sin egen berättelse och ta del av andras. Speldesignlägret Game Jam – design and writing ger unga hallänningar nya och fler möjligheter att skapa berättelser.

• 21 juni 2018

Tre halländska konstnärer deltar i Mixed Minds – änglar & dämoner

Med utgångspunkt i Bergmanveckans firande av Bergman 100 år har Art Inside Out och Kultur i Väst bjudit in kvinnliga konstnärer inom olika konstfält till en Mixed Mind-workshop som huvudsakligen tar plats på magiska Fårö under Bergmanveckan 25 juni – 1 juli. Nio kvinnor har antagits, varav tre representerar Halland.

• 21 juni 2018

Hallands dansk-svenska historia uppmärksammas i #jubileum400

Från sommaren 2018 till sommaren 2019 genomförs #jubileum400 - ett jubileumsår som uppmärksammar färdigställandet av Halmstads slott och Varbergs fästning. Det övergripande temat är 1600-talet och Hallands långa historia som ett gränsland. Vi söker nu arrangörer som vill göra evenemang inom jubileumsåret!

• 15 juni 2018

Ledigt jobb som utvecklingsledare inom strategisk kulturutveckling

Är du vår nya kollega? Vi har ett ledigt jobb som utvecklingsledare inom strategisk kulturutveckling på Kultur och skola, Region Halland.

• 14 juni 2018

Vem tycker du ska få Region Hallands kulturpris?

Nu öppnar möjligheten att föreslå mottagare av Region Hallands kulturpris för 2018!

• 14 juni 2018

Peter Wahlbeck intar finalen av Halland Opera & Vocal Festival

Årets internationella föreställningar ger med sina individuella uttryck både höjd och bredd till årets festivalprogram. Feststämningen kommer vara på topp då Nineties Productions tillsammans med gästande Peter Wahlbeck intar finalen av Halland Opera & Vocal Festival 2018!

[Missing text /templates/netr/news/morenews for sv]

Gå till sida:1, 2, 3, 4, 5, 6, 763, 64, Nästa,