Nyheter om regional kultur

Aktuellt från Kultur i Halland

• 15 maj 2018

Läs de unga pristagarna i novelltävlingen Hela Halland läser

Nu är pristagarna utsedda i novelltävlingen Hela Halland läser, kategori Ung! Intervju med vinnaren kan du läsa i Hallandsposten och Hallands Nyheter per lördagen den 5 maj. Novellerna som fått pris kan du läsa här!

• 15 maj 2018

Utlysning av kritikstöd för halländska författare

Region Halland utlyser nu ett kritikstöd för halländska författare. Stödet är tänkt som hjälp till författare som vill komma vidare i sin konstnärliga utveckling och består i att man får sin senaste bok genomgången och diskuterad av två yrkeskritiker i ett offentligt samtal dit även författaren är bjuden som lyssnare.

• 8 maj 2018

Nu släpps biljetterna till Halland Opera & Vocal Festival!

Solister upphängda i krokar, skönsång på medeltida kroatiska, ensembler klädda i kaninhuvuden, vampyropera och opera för barn. Den tredje upplagan av Halland Opera & Vocal Festival arrangeras den 5-7 juli i Halmstad och Laholm med temat People and Creatures. Det blir tre fantastiska festivaldagar med spännande, dramatiska och vackra föreställningar där nyskapande opera och vokalmusik står i centrum.

• 3 maj 2018

Gör film i sommar!

Vill du göra film i sommar? Var med på Filmläger för dig som är 11-14 år eller Filmkurs för tjejer 14-22 år!

• 3 maj 2018

Korna i Djurarpsdalen har premiär i SVT

Korna i Djurarpsdalen är en ny film av Peter Gerdehag och Tell Aulin som har premiär i SVT 2 torsdag den 10 maj kl. 20.00.

• 2 maj 2018

Läs pristagarna i novelltävlingen Hela Halland läser

Nu är pristagarna utsedda i novelltävlingen Hela Halland läser, kategori Vuxen! Intervju med vinnaren kan du läsa i Hallandsposten och Hallands Nyheter per lördagen den 28 april. Novellerna som fått pris kan du läsa här!

• 26 april 2018

VRoom – uppdragsutbildning som leder till digitalt ”klick”

För att lära sig om och inspireras till att använda VR (virtual reality), AR (augmented reality) och 360-teknik har personer i Halland som jobbar med vård, utbildning och kultur, gått en utbildning på Digitalt laborativt centrum (DLC) på Högskolan i Halmstad. Utbildningen är ett samarbete mellan DLC och Region Halland.

Konstnärligt arbete pågår i Halmstad

Presentation av Art Inside Outs residens Konstnärligt arbete pågår och lansering av Art Inside Outs nya digitala plattform AIO Journal, är två av programpunkterna när det på onsdag är vernissage i Halmstads konsthall. Det blir också ett konstnärssamtal med utställande duon MASU, modererat av Petra Johansson, verksamhetsledare för Art Inside Out.

• 17 april 2018

Hur gör vi det tillsammans – konsten att gestalta livsmiljö

Hur kan det offentliga samverka och hur kommer konsten in i processen? Hur kan livsmiljö gestaltas för att möta människors behov, både vad gäller stadsplanering, arkitektur och konst?

• 17 april 2018

Var med på Talangdagarna!

Årets Talangdagar under Bergmanveckan på Fårö går av stapeln den 25-29 juni. Kultur i Halland - Film bjuder in filmare, 18 – 25 år, att ansöka för deltagande. En ung filmare ges möjlighet att delta.

[Missing text /templates/netr/news/morenews for sv]

Gå till sida:1, 2, 3, 4, 5, 6, 762, 63, Nästa,