Nyheter om regional kultur

Aktuellt från Kultur i Halland

 • 9 november 2018

  Prisbelönad föreställning för barn spelas i Halland

  Som genom magi kommer geometriska skumformer till liv och förvandlas till levande karaktärer i föreställningen La Balle Rouge (FR). Den röda bollen följer de olika stadierna i kärlekslivet, från första mötet till ett barns födelse.

 • 7 november 2018

  Keramiker sökes till pop-up-butik

  Bli en av de keramiker som säljer i Pop-up butiken under julmarknaden på Varbergs fästning den 2 december 2018. Välkommen med din ansökan senast söndag den 11 november.

 • 31 oktober 2018

  Dags att söka arbetsstipendium

  Region Halland utlyser ett arbetsstipendium för yrkesverksamma konstnärer och kulturskapare som är bosatta och verksamma i Halland.

 • 30 oktober 2018

  FARA kommer till Halland med folkmusik från Orkneyöarna

  Fara består av fyra musiker som står i spetsen för dagens skotska folkmusikscen: Jennifer Austin, Kristan Harvey, Jeana Leslie och Catriona Price. Nu kommer Fara till Sverige och gör en turné i Halland, 2-6 november, tillsammans med Twelfth Day!

 • 16 oktober 2018

  Nytt stöd till kultur för barn och unga från Kulturrådet

  Kulturrådet fick i somras ett nytt regeringsuppdrag. De ska under 2018 fördela tio miljoner kronor till kultur för barn och unga.

 • 8 oktober 2018

  Songlines i Halland erbjuder tvåspråkiga gitarrlektioner för nyanlända

  Under hösten ges möjlighet för nyanlända och asylsökande ungdomar i Halmstad att få kostnadsfria gitarrlektioner på både arabiska och svenska. Det är den lokala gitarristen Hadi Ali som håller i lektionerna och projektet ingår i den nationella satsningen Songlines.

 • 1 oktober 2018

  Är du filmare 18-26 år och vill vara med i Reflektor?

  Reflektor, Filminstitutets talangprogram under Novemberfestivalen, fortsätter in på år två! Den 23-25 november välkomnas unga filmare från varje filmregion i Sverige till spännande föredrag, samtal och filmvisningar.

 • 1 oktober 2018

  Dags att söka stöd till kulturutveckling

  Årets andra ansökningsperiod för att söka regionalt stöd till kulturprojekt öppnar idag den 1 oktober och sista ansökningsdag är den 1 november.

 • 26 september 2018

  Väv-entusiaster samlas i Halmstad

  Den 24-26 september 2020 arrangeras Vävmässan på Halmstad Arena. Mellan 8 000 - 10 000 svenska och internationella besökare förväntas komma till Vävmässan som är den största i världen i sitt slag.

 • 24 september 2018

  Vinnare i PLAY kortfilmsfestival

  PLAY kortfilmsfestival gick av stapeln söndagen den 16 september i Figarosalen i Halmstad. Här presenteras alla vinnare.

[Missing text /templates/netr/news/morenews for sv]

Gå till sida:1, 2, 3, 4, 5, 6, 765, 66, Nästa,