Nyheter om regional kultur

Aktuellt från Kultur i Halland

• 16 januari 2018

Laurie Anderson ger masterclass om VR

Världskända konstnären, filmaren och musikern Laurie Anderson kommer ge masterclass under Göteborg filmfestival, med utgångspunkt i sitt virtual reality-verk Chalkroom. Kultur i Halland och Konst i Halland är med och arrangerar, bland andra!

• 16 januari 2018

Träffa koreografen Robin Dingemans

Robin Dingemans är vår gäst på Mötesplats barnkultur i februari, som den här gången ordnas i Kungsbacka.

• 15 januari 2018

Elsa Graves författarskap uppmärksammas vid symposium

Diktaren Elsa Grave (1918-2003) skulle ha fyllt 100 år 2018. Jubileet firas med ett symposium om Graves författarskap, på Stadsbiblioteket i Halmstad lördagen den 20 januari.

• 10 januari 2018

Första spadtaget för nya Hallands Konstmuseum

På torsdag den 11 januari kl. 14 tas första spadtaget för nya Hallands Konstmuseum. Det bjuds på tal, fanfar, kaffe och tårta. Varmt välkommen!

• 20 december 2017

Kortfilmsfestival mitt i julruschen

Doc Lounge Varberg rundar av året med film som avbrott mitt i julhetsen. Från morgon till kväll på torsdag förmiddag och kväll rullar filmerna för både daglediga småbarnsföräldrar och för de som siktar in sig på kvällsblocket.

• 19 december 2017

Bygglov beviljat för Hallands Konstmuseum

Byggnadsnämnden i Halmstads kommun har beviljat bygglov för den planerade om- och tillbyggnaden av Hallands Konstmuseum. Därmed går nu projektet vidare.

• 15 december 2017

Arbetstipendier för 2018

Totalt 108 personer har ansökt om Region Hallands arbetstipendium för 2018. Ansökningarna bedöms nu av en jury som ska föreslå stipendiater inför driftnämndens beslut i februari.

• 15 december 2017

Nya överenskommelser ger långsiktiga satsningar på kultur

Driftnämnd Kultur och skola beslutade den 14 december om skol- och kulturverksamheternas budget för 2018. Budgeten innebär flera satsningar på kulturområdet. Nya fyraåriga överenskommelser om kulturutveckling tecknas med nitton kulturaktörer, varav nio tidigare har erhållit kulturutvecklingsmedel i projektform men som nu istället får årliga verksamhetsanslag.

• 14 december 2017

Halland får ny konstnärlig grundutbildning

Region Halland startar från hösten 2018 en grundläggande konstnärlig utbildning i Halland. Den nya utbildningen Hallands Konstskola får en spetsinriktning mot samtidskonst och ska ge en grund för deltagare att söka sig vidare till högre konstnärliga studier.

• 8 december 2017

Expedition kulturarv

Ge er ut och upptäck den spännande historien som finns runt hörnet! Med Expedition kulturarv vill vi ge barn och unga tillgång till den lokala kulturmiljön. Med hjälp av en digital karta kan du som pedagog eller elev få hjälp att hitta intressanta fakta om fornlämningar och andra kulturhistoriska miljöer.

[Missing text /templates/netr/news/morenews for sv]

Gå till sida:1, 2, 3, 4, 5, 6, 759, 60, Nästa,