Nyheter om regional kultur

Aktuellt från Kultur i Halland

• 13 juli 2017

Tävla med din egen kortfilm!

PLAY är den regionala uttagningen till Novemberfestivalen, en arena för ung svensk film som ibland kallas "SM i ung kortfilm". Filmare från hela Halland mellan 16-26 år är välkomna att delta, oavsett genre!

• 11 juli 2017

Sommarturné med Breabach – eldig skotsk folkmusik med finess

Breabach är en av världens mest dynamiska och spännande folkmusikgrupper. I sommar kommer den skotska kvintetten till Sverige för första gången. Turnén pågår 24 juli – 6 augusti.

• 3 juli 2017

Mötesplats barnkultur med Samir Alj Fält

Träffa Samir Alj Fält från Design Lab S, en kollektiv designstudio i Skärholmen, när Mötesplats barnkultur kommer till Falkenbergs museum den 2 oktober. Mötesplats barnkultur bjuder på föreläsning, mingel och diskussioner för dig som är intresserad av vad som händer just nu inom barnkulturområdet.

• 30 juni 2017

(X)sites skapar konstupplevelser längs Kattegattleden

(X)sites är ett konstprojekt med temporär offentlig konst längs Kattegattleden arrangerat av Konstnärscentrum Väst. Under sommaren 2017 kommer ett trettiotal konstnärer att ta plats i Halland, Skåne och Västra Götaland och skapa platsspecifika konstverk efter leden.

• 30 juni 2017

Fritidspersonal erbjuds fortbildning i slöjd

Välkommen till en heldag i slöjdens anda! Kultur i Halland – Slöjd erbjuder dig som är pedagog inom fritidsverksamhet en inspirerande dag där slöjd och kreativt skapande är i fokus. Duktiga handledare lotsar såväl erfarna som oerfarna händer i material, tekniker och redskap. Med denna slöjdfortbildning vill vi ge dig fler verktyg inför mötet med barns lust till eget skapande.

• 29 juni 2017

Glaskonst visas på utställning i Varberg

Den franske glaskonstnären Pascal Lemoine har i maj vistats i Halland som residenskonstnär, där han bland annat arbetat i glashyttan Glasverk i Varberg. Nu lyfts hans konstnärskap fram i dialog med ett urval glaskonstnärer med halländsk anknytning i utställningen Samklang som visas på Konsthallen/Hamnmagasinet i sommar.

• 28 juni 2017

Det 12:e International Youth Media Summit arrangeras i Halland

Deltagare från mer än 20 länder skapar film och samtalar om mänskliga rättigheter under International Youth Media Summit 2017 (IYMS), som arrangeras på Katrinebergs folkhögskola 28 juli– 8 augusti med Region Halland/Kultur i Halland – Film som värd. Vi bjuder också in till två offentliga arrangemang i anslutning till IYMS.

• 28 juni 2017

Speglingar – samtida konst möter konsthistoria

Till sommarens stora utställning i rikssalen på Varbergs fästning har Hallands kulturhistoriska museum bjudit in tio samtida halländska konstnärer att inspireras av en mångfald konsthistoriska verk ur samlingarna och skapa egna, nya verk.

• 22 juni 2017

Art Inside Out har startat en podd

Lyssna på nyskriven nordisk poesi i Art Inside Outs nystartade podd, som bjuder på inspelningar från lyrikresidenset Plats. Poesi. Periferi. i Hylte kommun tidigare i vår.

• 21 juni 2017

En återblick på kulturlivet i Region Halland 2014 – 2016

Arbetet med att utveckla och stärka kulturen i Halland under den gångna kulturplaneperioden kan beskrivas med ett ord: Samarbete. I skriften "Kultur i Halland - en återblick på kulturlivet i Region Halland 2014 – 2016" berättar vi om en del av det som hände under åren med Hallands kulturplan 2014–2016. Det var en intensiv period när många goda samarbeten tog form och utvecklades.

[Missing text /templates/netr/news/morenews for sv]

Gå till sida:1, 2, 3, 4, 5, 6, 756, 57, Nästa,