Nyheter om regional kultur

Aktuellt från Kultur i Halland

• 14 september 2018

Årets Doc Out West är igång

Sammanlagt 10 filmare från Halland ansökte om att delta i årets Doc Out West. Programmet består av nätverksträffar med fokus på utveckling av det egna dokumentärfilmsprojektet och ett stipendium på 10 000 kr. De två filmare som valts till årets deltagare från Halland är Anna Öst och Jens Norén!

• 13 september 2018

Flamencogitarrist i världsklass turnerar i Halland

Göteborgaren Robert "Robi" Svärd är en av de hetaste artisterna i flamencovärlden just nu. Tillsammans med dansare och medmusikanter tar han nu flamencon till Halland, turnéstart är den 26 september kl. 20.00 på Roots Halmstad.

• 10 september 2018

Kortfilmsfestival för unga filmare

PLAY är Hallands regionala uttagning till Novemberfestivalen som kan liknas vid SM i kortfilm för unga filmare. PLAY går av stapeln den 16 september i Figarosalen på Halmstads teater och visar filmer från unga filmare i Halland mellan 0 – 26 år.

• 6 september 2018

Fyra dagars Barnfestival i Varberg

Sjöjungfrufest, youtubers och ett riktigt stort disco står på programmet den 6-9 september när barnens önskningar går i uppfyllelse och Varbergs kommun arrangerar sin första, största och roligaste barnfestival.

• 6 september 2018

Livesändning! Se konferensen Fritid = Slöjdtid

Livesändning! Se konferensen Fritid = Slöjdtid på webben torsdag den 6 september, kl. 09.20–15.20

• 4 september 2018

Årets vinnare i Noomaraton

Den halländska upplagan av filmtävlingen Noomaraton avgjordes i helgen. Grattis till årets vinnare och lycka till i riksfinalen!

• 3 september 2018

Kulturarvsdagen fokuserar på 1600-talet och Karl XI

Ta del av spännande aktiviteter i Veddige, Kvibille och Långaryd under Kulturarvsdagen lördagen den 8 september. Temat för kulturarvsdagen i Halland är 1600-talet och dagen ingår i #jubileum400 som uppmärksammar Hallands 1600-talshistoria.

• 3 september 2018

Skift Äskhult - samtidskonsten utmanar kulturarvet

Idag anlände fyra konstnärer till Äskults by för att delta i Art Inside Out-residenset Skift Äskhult. Med fokus på digitalt och textilt berättande undersöker residenskonstnärerna Cora Jongsma (Nederländerna), Kristina Müntzing (Sverige) och konstnärsduon Klára Petra Szabó & Tamás Szvet (Ungern) platsen i relation till sina konstnärskap.

• 29 augusti 2018

Gör en film på 24 timmar!

Var med i Noomaraton - Tävlingen där man gör film på tid! Starten går kl. 9.00 på lördag den 1 sept 2018. Du och ditt lag har 24 timmar på er – det enda ni får veta är tre platser, tre föremål, ett tema.

• 29 augusti 2018

Hälsa på Slöjd och träffa kakkungen!

Hur ser en utställning ut när barn har stått för utformningen? Kan en utställning inspirera barn och unga till att börja slöjda? Det får du veta om du tar med barnen till Galleri Hamnmagasinet i Varberg och besöker utställningen Hej Slöjd! - skapad av 350 barn från hela Halland.

[Missing text /templates/netr/news/morenews for sv]

Gå till sida:1, 2, 3, 4, 5, 6, 764, 65, Nästa,