Art & Performance Festival på Tjolöholm

Teater Halland arrangerar för första gången en “Art & Performance Festival” på Tjolöholms Slott 30 juni till 3 juli 2011. Dagarna inleds med en performance där Helsinki Dance Company rör sig i en installation av den internationellt erkände svenske konstnären Martin Bergström. Följande tre dagar presenteras spännande scenkonst av olika slag i slottets vackra lada, Magasinet, som för detta arrangemang förvandlas till festivalens spelplats.

Teater Halland har länge sökt rätt partner för samarbete om en scenkonstfestival. I år går första “Art & Performance Festival” av stapeln, och spelplatsen är Tjolöholms Slott vid Kungsbackas kust. Tanken är att vartannat år arrangera en festival, och vartannat år sätta upp en egen teaterföreställning i den vackra lada som nu förvandlas till scenrum.

Läs mer om festivalen på Teater Hallands webbplats

Teater Halland Art & Performance Festival 2011

• på Tjolöholms Slott
  • torsdag 30 juni - söndag 3 juli 2011

Invigning 30/6 kl. 17.00

Konstnär Martin BergströmInstallation av Martin Bergström. Dans performance ”Still Life” av dansare ur Helsinki Dance Company. Invigningstalare är Eva Nyhammar, Region Hallands programchef för kultur. Fri entré, men föranmälan krävs till info@teaterhalland.se  senast 2 dagar innan.

Mariana Ortégas Flamenco fred 1/7 kl. 19.30

Het dansföreställning med Mariana Ortéga och fem musiker samt sångare.

Mariana OrtégaPå Art & Performance Festival presenteras en het kväll med dansaren Mariana Ortéga, flamenco av högsta kvalitet med musiker på gitarr, slagverk och sång. Bland annat kommer Erik Steen, en mycket rutinerad flamencogitarrist, att finnas med på scen. Teater Halland lät Mariana Ortéga gästspela på Varbergs Teater under våren med sin stora helaftonsföreställning El Flamenco. Då var salongen fylld till sista plats och publiken bjöd på stående ovationer. Mariana Ortéga är en fantastisk dansare och minst lika hänförande är musikerna och sångarna på scen som tar dig på en resa in i flamencons undervara värld.

Om kärleken lörd 2/7 kl. 19.30

av och med Teater Halland. Stark och vacker fabel av Federico García Lorca.

Ur Om kärlekenEn gris och en duva beger sig till en konferens. En vandring mot en vidsträckt horisont av moget vete och blå himmel, förtärande sol och sus av cikador. De talar om människan. Hon har sin gud, sina krig och sin köttkonsumtion. Är hon ond eller god? Vad blir konsekvensen av deras diskussion för människans vidkommande? Detta är en fabel för vuxna där djuren får representera olika hållningar till livet och möjliga moraliska positioner. Federico Garcia Lorca kom under 20- samt 30-talet snabbt att etablera sig som poet, sångare, kompositör, teaterchef, regissör och dramatiker. Mest kända av hans dramatiska verk är Blodsbröllop, Yerma och Bernardas hus. Medverkande: Petter Heldt, Malin Svarfvar, Henrik Danielsson, Ib Sjölin. Regi: Etienne Glaser, översättning: Marika Gedin, kostym och scenografi: Gunnar Ekman, video och musik: Twice a Man. Produktion: Teater Halland mycket uppskattad Om kärleken, en pjäs av Federico Garcia Lorca.

Mary Kingsley sönd 3/7 kl. 16.00

om ett äventyr till Afrika på 1800-talet.

Ur Mary KingsleyEn berättelse om en fantastisk kvinna som var långt före sin tid och trotsade rådande normer och fördomar. Mary Kingsley var fascinerad av det outforskade och ägnade de sista åren av sitt liv åt att resa runt i Västafrika, möta lokalbefolkningen och studera religioner. Berättelsen om hennes liv och resor i Afrika är fysisk, humoristisk och full av äventyr, sång och musik.

Skådespelare: Charlotta Grimfjord Cederblad. Musiker: Anna Ottertun omväxlande med My Engström Renman. Manus: Charlotta Grimfjord Cederblad. Regi: Robert Jakobsson. Scenbild: Åsa Lieberath. Pjäsen växte fram i samarbete med Marika Lagercrantz. Produktion av Teater Albatross.

Priser, paket etc

Biljetter säljs via www.ticnet.se och via Turistbyrån i Kungsbacka, tel 0300-83 45 95. I mån av plats säljs biljetter även i Tjolöholms biljettkassa.

Pris per föreställning vuxen 265 kr, ungdom upp till 18 år 190 kr inkl Ticnet serv.avg. Festivalpaket med alla tre föreställningarna vuxen 680 kr, ungdom upp till 18 år 470 kr inkl. Ticnet serv.avg. Scenpass ger rabatt.

Fria seminarier kl. 15.00 för cafégäster. Alla seminariegäster erbjuds gratis slottsvisning kl. 16.00 mot uppvisande av föreställningsbiljett till kvällen.