Dans i konsthallar

Möt dans i nya rum! Under oktober besöker koreografen Örjan Andersson tre konsthallar i Halland med sitt kompani Andersson Dance.

Möt också Örjan Andersson i Möt Koreografen, den 25/10 i Falkenberg, där Örjan berättar om hur han arbetar tillsammans med sina dansare.

Rum för Dans presenterar:

Andersson Dance

Andersson Dance ger en kväll där hyllade dansverket “Solo for Asher Lev” blandas med nya, korta verk och samtal om koreografi - skapat speciellt för konsthallar.

• 24 oktober 19:00 - Halmstads Konsthall, Halmstad mer information: 0727-27 30 61 - Ett samarbete mellan Rum för Dans och Halmstad kommun
  • 25 oktober 19:00 - Falkhallen, Falkenberg - möt koreografen mer information: 0346-88 50 58
  • 26 oktober 19:00 - Kungsbacka Konsthall, Kungsbacka mer information: 0300-83 42 84
  • 27 oktober 19:00 - Teckningsmuseet, Laholm mer information: 0430-154 51 - Ett samarbete mellan Rum för Dans och Laholms Teckningsmuseum

Möt koreografen: Örjan Andersson

Örjan Andersson är en koreograf som utforskar rörelsen i ett nära möte med olika element som text, musik, rum, arkitektur, objekt och den enskilda dansaren. Han kännetecknas av en högst personlig och visuellt formsäker stil. Andersson Dance grundades 1996 och är idag ett projektkompani baserat i Stockholm.

Den 25 oktober har du chansen att möta honom i ett personligt koreografsamtal på Falkhallen i Falkenberg. Han delar med sig av sina erfarenheter som dansare och koreograf och berättar om sina tidigare verk. Han visar även exempel och utdrag ur tidigare föreställningar.

Efteråt blir det tid för lite mingel där du naturligtvis får chansen att möte både koreografen och dansarna!

25 oktober, 19:00 - Falkhallen, Falkenberg. Fri entré. Mer information: 0346-88 50 58

Rum för dans

Rum för dans är ett samarbete mellan Dans i Halland, Falkenbergs Kommun och Kungsbacka Kommun.