Filmfestival i Laholm med fokus på svensk film

En spännande vecka med enbart svensk film, det är Svenska filmdagarna i Laholm, som i år arrangeras för 22:a gången. Svenska filmdagarna pågår från lördag 17 mars till söndag 25 mars på Biograf Maxim i Laholm.

En mängd svenska filmer visas under Svenska Filmdagarna i Laholm; The Square, Solsidan, Korparna, Monky, Sameblod, All Inclusive, och många fler, även lokalfilm och kortfilm av halländska filmskapare. Läs hela programmet här.

Laholms filmpris går i år till Suzanne Reuter. Prisutdelning sker den 20 mars i anslutning till visningen av filmen All Inclusive.

Festivalen får också besök av filmskapare: Måns Herngren, Wiktor Eriksson, Emelie Lindblom, Jimi Vall Peterson och Johanna Andersson.

Under festivalen anordnas dessutom tävlingen Filmmaran, där anmälda lag ska skapa varsin film på bara 24 timmar.

Biljetter till Svenska Filmdagarna Laholm, 17-25 mars 2018, säljs på Biograf Maxim vid Hästtorget i Laholm. Bokning kan också göras på http://www.laganbio.se/filmfestival.php

Svenska Filmdagarna Laholm arrangeras av Biograf Maxim i samarbete med Region Halland och Kulturskolan Laholms kommun.