Flamencogitarrist i världsklass turnerar i Halland

Göteborgaren Robert "Robi" Svärd är en av de hetaste artisterna i flamencovärlden just nu. Tillsammans med dansare och medmusikanter tar han nu flamencon till Halland, turnéstart är den 26 september kl. 20.00 på Roots Halmstad.

Uppståndelsen som debutskivan skapade 2016 bidrog till att flamencoeliten i Spanien fick upp ögonen för gitarristen och kompositören, vars namn sedan dess nämns i samma mening som de mest respekterade musikerna inom genren.

Robert "Robi" Svärd.

Robert "Robi" Svärd är den klarast lysande nya stjärnan på den internationella flamencohimlen och är på väg att etablera sig bland de riktigt stora gitarristerna i världen. Vi är stolta över att göra en turné med honom och bandet i Halland, säger Emrik Larsson, musikproducent på Kultur i Halland – Musik.

Klassiskt skolad och flerfaldigt belönad

Robert "Robi" Svärd är en klassiskt skolad gitarrist, som efter studier i Australien valde att resa till Sevilla för att fördjupa sig i spansk musik. När han härom året publicerade en inspelning av en egen låt på Facebook kunde han inte ana att den skulle komma att delas otroliga 12 000 gånger. Snart hörde Alfredo Tejada Heridia, en av flamencons hetaste sångare, av sig och bad om att få sjunga med Robert, som plötsligt fann sig själv i en legendarisk studio i Granada tillsammans med gräddan av flamencons musiker för att spela in sitt debutalbum. Resten är, som det brukar heta, historia. Robert "Robi" Svärd har sedan dess blivit flerfaldigt prisbelönad och hyllas av kritiker runt om i världen både för sina konserter och inspelningar.

7 september släpptes nya albumet "Alquimia".

Turnéplan

Turnén ingår i konsertserien STUDIO:

Konsertserien Studio: är ett samarbete mellan Kultur i Halland, Hallands kommuner och lokala arrangörer, med syfte att visa musik som inte syns i det ordinarie konsertutbudet inom folk- och världsmusik, jazz och pop.