För första gången i Halmstad: Proggfest

I sommar, fredag 15 juli, förvandlas Friluftsmuseet Hallandsgården till en myllrande musikalisk gryta för en dags minifestival. På stora utomhusscenen står inga mindre än ”Fläsket Brinner”, ”Dungen” och ”Paintbox”.

Proggfest 2011

Fredag 15 juli, på Hallandsgården, Halmstad

Fläsket Brinner

  • Fläsket Brinner – Sjuttiotalslegendarerna är tillbaka! Ett av Sveriges progressiva flaggskepp har återuppstått och ger några enstaka exklusiva spelningar, i sommar bland annat på Sweden Rock Festival, och nu på Hallandsgården – Första besöket i Halland, berättar medlemmarna. Var beredd på en svindlande musikalisk resa, en lika visionär och framåtsträvande musik nu likaväl som på 1970-talet.
  • DungenDungen – Inget band har lyft fram och förädlat den svenska musiksjälen som Dungen. Med glimrande pop-pärlor och psykedeliskt sväng är de lika självklara i radiokanalernas utbud som bland de mest kräsna musiklyssnare. Från debuten har deras lyssnarskara växt, och är nu turnerande över hela världen. I sommar spelar de endast fyra konserter, och besöker Halmstad för första gången.
  • Paintbox – Få har väl missat, att Halmstadbaserade Paintbox nyligen fått äran att turnera med Roxette. Deras svävande experimentella popmusik avnjuts numera lika mycket i kulturhus som på arenor. Att de anslöt till sommarfesten på Hallandsgården är lika självklart som glädjande!

Biljetter

Insläpp: 17.00, första band på scen 18.00. Mat och dryck serveras på Hallandsgårdens kafé.

  • Entré: 240:-
  • Ungdom 13-15 år 100:-
  • Barn 0-12 i vuxens sällskap fri entré

Förköp via Halmstad Turistbyrå telefon 035-12 02 00 www.destinationhalmstad.se

Samarr: Hallands Konstmuseum, Musik i Halland, ABF Norra Halland

För mer information, kontakta:

Johan Dahnberg, Museipedagog, Hallands Konstmuseum, Friluftsmuseet Hallandsgården
Telefon 035-16 23 16, mobil 0708-20 48 74, johan.dahnberg@hallandskonstmuseum.se

eller:

Emrik Larsson, Musik i Halland
Telefon 035-17 79 77, mobil 070 300 52 50, emrik.larsson@musikihalland.se

www.musikihalland.se