Författaren för Hela Halland läser 2018 är utsedd

På Halländsk bokmässa i lördags presenterades den författare och bok som valts ut för Hela Halland läser 2018 – Hallands största bokcirkel.

Årets bok är novellsamlingen Hägring av Oline Stig!

Oline Stig. Fotograf: Nille Leander.

Författaren Oline Stig växte upp i Varberg

Oline Stig debuterade 1999 och Hägring är hennes femte novellsamling. Hon är uppvuxen i Varberg och flera av novellerna i samlingen utspelar sig just där. Hon har också skrivit en roman, dramatik för scen och hon medverkar på kultursidorna i Sydsvenska Dagbladet och Tidningen Vi.

– Det är roligt att bli läst och kul att få en återkoppling till Halland. Även om jag inte bott i Varberg på många år har jag familj och vänner kvar där och känner mig nog lite som hallänning innerst inne, säger Oline Stig själv om sitt deltagande.

Författarbesök och aktiviteter på biblioteken i Halland

Hela Halland läser startar i månadsskiftet januari-februari med olika aktiviteter på biblioteken i Halland. Det blir bokcirklar, novellskrivarworkshops, live-podd, novelltävling och författarbesök. Idén är att många i hela Halland läser samma bok och möts kring läsupplevelsen på olika sätt. Författarbesöken kommer att ske under de två första veckorna i mars. Dessutom kommer Oline Stig att göra besök på gymnasieskolor i alla halländska kommuner, vilket arrangeras ihop med skolbiblioteken.

Alla aktiviteter kommer att presenteras på Region Hallands webb under januari, samt i Hallandsposten och Hallands Nyheter.

Novelltävling på temat hemma

Som en del av Hela Halland läser 2018 arrangerar Hallandsposten och Hallands Nyheter en novelltävling ihop med Region Halland. Läsare kan skicka in sina egna noveller och vinnande noveller kommer att bli publicerade i tidningarna. Mer information om novelltävlingen kommer att finnas på Region Hallands webb, liksom i Hallandposten och Hallands Nyheter.

Arrangeras i bred samverkan

Arrangörer för Hela Halland läser är Region Halland – Kultur i Halland och folkbiblioteken i Laholms kommun, Halmstad kommun, Hylte kommun, Falkenbergs kommun, Varbergs kommun och Kungsbacka kommun, samt Hallandsposten och Hallands Nyheter.

www.regionhalland.se/helahallandlaser