Göteborg Film Festival invigs även i Halland

När Göteborg Film Festival invigs den 25 januari kommer invigningen och filmerna visas på hela 35 biografer runt om i Västsverige. I Halland kan du se livesändningen från invigningen i Kungsbacka och i Vessigebro.

Göteborg Film Festival, invigning på Draken.

Göteborg Film Festival är Nordens ledande filmfestival och presenterar sin 42:a upplaga den 25:e januari till den 4:e februari 2019.

Se invigningen i Kungsbacka eller Vessigebro

Välkommen till ett enastående tillfälle att uppleva invigningsfilmen på Göteborg Film Festival i Halland! Årets invigningsfilmer är: Debutanten Miia Tervos Aurora och Monne Lindströms kortfilm Zlatan i Alperna.

  • Kungsbacka: Biograf Facklan. Arrangeras av Kungsbacka kommun och Kultur i Halland.
  • Falkenberg: Aulan på Katrinebergs folkhögskola. Arrangeras av Filmstudion i Falkenberg, Katrinebergs folkhögskola och Kultur i Halland.

Aurora

Ur Aurora.

Festande nageltekniker med anknytningsstörningar blir äktenskapsmäklare åt iransk flykting i Miia Tervos oemotståndliga debut. Med sprudlande energi och avväpnande svart humor berättar Miia Tervo om ensamhet, vardagsrasism och alkoholism i en intelligent romantisk komedi som leker med fördomar och genrekonventioner. Aurora är en rolig och strulig festtjej som vill byta sitt skitliv mot något bättre i Norge. Darian är en melankolisk flykting från Iran som behöver gifta sig snabbt för att han och hans dotter ska få stanna i Finland. Aurora går med på att hjälpa honom, och hittar snabbt flera potentiella fruar, varav vissa till och med är under 80 år gamla. Mimosa Willamo ger fart och närvaro åt titelrollen i en snygg och charmig film om kärlekens överskridande kraft.

Regi: Miia Tervo
Längd: 1 h 46 m
Land: Finland. OBS! Filmen är textad på engelska.

Zlatan i Alperna

Ur Zlatan i Alperna.

Sveriges bästa fotbollsspelare har knäppt upp pjäxorna och småslumrar vid toppstugan, men när en snöblind kvinna behöver hjälp ställer han såklart upp. Denna oemotståndligt charmiga animation påminner om varför vi en gång blev störtförälskade i liraren från Rosengård.

Regi: Monne Lindström
Längd: 15 min
Land: Sverige

Program

  • 17:30 Livesändningen från Draken börjar
  • 18:15 Zlatan i Alperna - 15 min
  • 18:30 Aurora - 1h 46 min

Biljetter

Biljetter till Vessigebro säljs av Filmstudion i Falkenberg.

Information om evenemanget i Kungsbacka.

Biljettpris 40 kr. Begränsat antal platser, förköp.

Kom gärna festivalklädd!