Halland vann riksfinalen i koreografitävlingen Skapa dans!

Onetoeight dancecrew  från Halmstad  vann 1:a pris med stycket ”Thirst”. Gruppen som består av Anna Gustafsson, Jenny Stålgren och Ami Emilson Rackham fick dessutom ta emot priset Publikens val.

Skapa Dans är en koreografitävling för ungdomar mellan 13 och 21 år.

Riksfinalen i koreografitävlingen Skapa Dans, för ungdomar, avgjordes 5 november 2011 på Kulturhuset Bollnäs.

Delfinaler har genomförts på följande ställen; Uppsala län, Region Sydost, Region Örebro, Västernorrlands län, Region Värmland, Gävleborgs län, Region Halland och Norrbottens län.

25 unga dansare deltog i tävlingen som möjliggjordes genom ett samarbete mellan Musik Gävleborg/danskonsulenten, Bollnäs kommun kulturen, Torsbergsgymnasiet, Dansoteket och Sveriges danskonsulenter.

Onetoeight dancecrew

Resultat

1:a pris till stycket ”Thirst” med Anna Gustafsson, Jenny Stålgren och Ami Emilson Rackham som kallar sig Onetoeight dancecrew (Halland).

Juryns motivering:

For a piece with interesting caracters and personal movement. Specific and clear choices. Visual support of the idea and powerfully presented.

2:a pris med stycket ”Sparks” till Klara Degerman (Västernorrland).

Hanna Backlund, Lovisa Nordqvist, Jenny Svedvall, Linnéa Carlsson, Wugar Guliyev och Emelie Dahlqvist (Gävleborg) fick Juryns hedersomnämnande för sitt stycke "The Puppet Masters".

Anna Gustafsson, Jenny Stålgren och Ami Emilson Rackham som kallar sig Onetoeight dancecrew (Halland) vann även Publikens val.

Alla deltagare fick en bok om Norrdans, en helårsprenumeration på Danstidningen samt diplom.

I juryn satt:

• Mira Helenius Martinsson, danschef NorrDans
  • Nönne Mai Svalholm, koreograf från Köpenhamn
  • Ellinor Samuelsson, musikkonservatoriet Falun
  • Martin C Ferretti, grundare av Streetstar
  • Ida Warg, dansbloggerska och kommersiell dansare
  • Asli Özturk, dansare och koreograf från Istanbul
  • Mihran Tomasian, dansare och koroegraf från Istanbul

I pausen anordnades pausunderhållning med bl a Bollnäs Danssommarjobbare samt Hälsinglands dansteater under ledning av Hanna Rosén. Camilla Lucchesi Jingåker var konferencier.