Koreografitävlingen Skapa Dans - för dig mellan 13-25

Skapa Dans är en koregrafitävling för unga dansare. Det är en tävling där det koreografiska verket kommer att bedömas. Juryn tittar på hur man arbetar med musiken, hur rummet och rörelserna används. Tonvikten ligger inte på dansteknik, utan på innehåll, så alla kan vara med och alla stilar är välkomna.

Vinnarna representerar Halland i Bollnäs den 4-5 november!

Koreografitävling Skapa Dans 2011Koreografitävling Skapa Dans 2011

• För dig mellan 13-25 år
  • 9 oktober kl.17.00, Falkhallen Falkenberg

För andra året i rad blir det Koreografitävling för unga dansare. Syftet är att uppmuntra till eget dansskapande och för att visa på den fantastiska kreativitet, kunnande och kompetens som finns hos ungdomar som sysslar med dans inom alla olika stilar och nivåer. Första pris i år blir att få representera Halland i den nationella finalen i Bollnäs den 5 november.

I juryn sitter representanter från dansvärlden både från institutioner och utbildningar. Det är en koreografitävling där det koreografiska verket kommer att bedömas. Juryn tittar på hur man arbetar med musiken, hur rummet och rörelserna används. Tonvikten ligger inte på dansteknik utan innehåll så alla kan vara med och alla stilar är välkomna.

Vinnarna representerar Halland i Bollnäs den 4-5 november.

Falkhallen har en dansyta på ca 12x12 m och har svart dansmatta. Enkel ljussättning sker dagen innan under generalrepetitionen den 8 oktober.

• Ni ska vara mellan 13-25 år.
  • Dansen får vara minst 3 minuter och högst 4.30 minuter lång.
  • Koreografin ska vara er egen.
  • Gruppen får vara max 8 stycken.

Sista anmälningsdag är den 23 september. OBS! Begränsat antal bidrag så först till kvarn gäller.

Frågor och information? Kontakta Frida Möller, telefon 072 712 02 48, e-post frida.moller@regionhalland.se

Anmäl dig genom att fylla i formuläret som finns längst ner på sidan du når via länken >>

Ett samarbete mellan Region Halland/Dans i Halland och Falkenbergs kommun, Falkhallen

Skapa dans är en modell från Gävleborgs län