Kulturskapare kan söka till Mixed Minds 2018

Med utgångspunkt i Bergmanveckans firande av Bergman 100 år vill Kultur i Väst och Art Inside Out bjuda in dig som är kvinnlig konstnär inom olika konstfält till en Mixed Mind-workshop som huvudsakligen tar plats på magiska Fårö. Du behöver inte vara Bergmankännare eller Bergmanälskare för att delta, i stället sätts personliga tolkningar, motstånd och vår samtid i fokus.

Döden, dysfunktionella familjer, speglar, änglar och dämoner – Bergman kämpade liksom många konstnärer med de stora existentiella frågorna. Rädsla, ångest, neuroser och skräck kallade han själv för ”sina dämoner”, stavat just så. Många menar att Bergmans filmer mer än något annat skapat och spridit bilden av en sorts svensk mentalitet över världen.  Filmen var Bergmans värld och teatern och musiken utgjorde hans universum, efter sig har han lämnat ett arv som är svårt att stå oberörd inför. 

Konstartsövergripande arbete

I Mixed Minds vill vi testa nya metoder för konstartsövergripande arbete där flexibilitet och interaktivitet mellan olika uttryck uppmuntras. Vi vill puffa kreatörerna ett steg vidare. Ta intryck av natur, varandra och ovan nämnda filmregissör för att skapa nya uttryck bortom det konventionella.

Processen pågår mellan april och november

Mixed Minds 2018 är en process där en längre workshop under Bergmanveckan står i centrum. Processen pågår mellan april och november 2018 och där du och två andra av deltagarna tillsammans får utforska och utveckla nya rum för uttryck. Under våren börjar vi ringa in tematik, på Bergmanveckan vecka 26 samlas intryck från olika besök och arrangemang, ljud, bilder och rörligt material som sedan bearbetas under hösten tillsammans med processledare.

Program

  • April: Presentationer av deltagare samt evenemang, Göteborg.
  • Maj: Gruppindelning samt evenemang kopplat till tematiken, Göteborg.
  • Juni: Teknikgenomgång, kamera, mikrofoner med mera, Göteborg.
  • 25 juni–1 juli: Workshop under Bergmanveckan, Fårö, Gotland.
  • September: Arbete med processledare.
  • November: Work in progress, offentligt samtal/visning, Göteborg.

Vem kan söka?

Konstnärer verksamma i Västra Götaland eller Halland, som identifierar sig som kvinnor. Du kan komma från vilket konstfält som helst, musik, bildkonst, film, dans, teater, arkitektur, performance, litteratur, cirkus, ljudkonst, arkitektur, design etcetera.

Det viktigaste är att du är nyfiken på att utforska samarbeten med konstnärer inom andra konstfält, vill samverka med andra och har möjligheter att lägga tid och energi på processen. En förutsättning för din medverkan är att du deltar under träffarna och den längre workshopen vecka 26. 

Besked om du har kommit med på workshopen kommer under vecka 10. Förtur ges till de som inte har deltagit i en Mixed minds workshop tidigare.

Detta ingår

Projektet står för deltagande i alla arrangemang, processledning, teknik, resa till Fårö, boende och mat. På Fårö delar alla rum samt är indelade i matlag för självhushållet.

Ansök senast 2 mars

Du ansöker via digitalt formulär som finns på Kultur i Västs webbplats, där du också hittar mer information. Sista ansökningsdag 2 mars.