Kurser och workshoppar för kulturutövare

I projektet "Startskott innovativ scenkonst Halland" arrangerar Strandteatern kurser och workshoppar för verksamma kulturutövare i regionen. Syftet är att ge möjlighet till vidareutbildning och stärka nätverkandet. Kurserna genomförs med stöd av Region Halland och Studiefrämjandet.

Ett par kurstillfällen har redan genomförts och ytterligare några är planerade:

Grundkurs i teatersmink med maskör och perukmakare Cais-Marie Björnlod

• En dags workshop den 6 augusti kl 10–17
  • Pris: 700 kr
  • Plats: Mellbystrand

Den här kursen är för dig som är skådespelare och dansare som vill få grunderna i smink för scenen, den är också för dig som har tidigare erfarenhet eller utbildning inom smink och önskar fördjupa dina kunskaper.

Om du inte har tidigare erfarenhet eller utbildning men ett brinnande intresse och bor i Halland så hör av dig, i mån av plats får du en plats i kursen.

Cais-Marie Björnlod har en lång erfarenhet som maskör och perukmakare, hon är frilansare bl.a på Stockholms stadsteater, Folkoperan, Västanå Teater och nu senast på Dramaten.

Design för teatern med Inger Stinnerbom

• En dags kurs den 2 oktober kl 10–17
  • Pris: 500 kr
  • Plats: Hökagården, Mellbystrand

Kan man lyfta fram teman ur hemslöjden och göra det till uttrycksfulla scenkläder. Kan historisk hemslöjd bli till nyskapande scenkonst? I kursen får vi ta del av hur Inger Hallström Stinnerbom går tillväga för att arbeta fram design för teatern. Kursen vänder sig till dig som har erfarenhet av hemslöjd och som också har ett intresse för design för teatern, till dig som redan är kostymör eller på något sätt är verksam inom detta område och för alla intresserade. Inga förkunskaper krävs.

Inger Hallström Stinnerbom är sedan 1991 verksam som kostymör vid Västanå Teater. Hennes speciella hänförande vackra dräkter är ett av grundelementen i denna teaters unika scenspråk. Hon har haft frilans uppdrag som kostymör i Norge, Danmark och Frankrike. Inger Hallström Stinnerbom har fått flera stipendier och utmärkelser för sitt arbete som kostymör.

Workshop med Torbjörn Alström - Bygga stora dockor/figurer för skådespel på stranden

• 16–19 September kl 10–17
  • Max antal deltagare 8

Är du intresserad av att vara med och utveckla stora stranddockor för utomhus teater på stranden? Ett projekt som vill stärka mötet mellan naturen och människan. Genom visuell scenkonst stärka vår tids medvetenhet kring hållbar utveckling. Torbjörn Alström kommer att vara processledare i workshoppen i att utforska metoder för att bygga dockor som både är lätta och starka nog att klara vind.

Torbjörn Alström är maskmakare och konstnär utbildad hos Donato Sartori vid Centro Maschere Strutture é gestuali, Italien och Ida Bagus Anom, Bali. Internationellt verksam som maskmakare och pedagog bl.a. vid Accademia dellárte Italien. Utbildad skådespelare vid Dellárte International School, USA. Sedan 2014 ansvarig för FIGUR – nationellt centrum för figur- & dockteater vid Frölunda Kulturhus. Göteborg.

Läs mer om kurser och workshoppar i programfoldern. (PDF-dokument, 2,3 MB) (Informationen om kurserna är hämtad ur foldern).

Mer utförlig information hittar du på Strandteatern webbplats: www.strandteatern.se