Prisbelönad föreställning för barn spelas i Halland

Som genom magi kommer geometriska skumformer till liv och förvandlas till levande karaktärer i föreställningen La Balle Rouge (FR). Den röda bollen följer de olika stadierna i kärlekslivet, från första mötet till ett barns födelse.

La Balle Rouge. Foto: Compagnie Balle Rouge.

Denna visuella opera utvecklar med intensitet en palett av känslor som bärs fram av dragspelets melodier. Utan ord är denna föreställning en inbjudan till fantasin, där var och en kan känna igen sig, eftersom språket är universellt.

Två individer förälskar sig, bygger bo, skaffar barn, älskar, leker och skiljer sig. Barnet får vi följa från kromosom – två dansande DNA-strängar – till vuxen nog att stå på egna ben och ge sig ut i världen. Alla livsfaser ramas in av ett återkommande element – den röda bollen – som med föreställningen växer och mot slutet kastas ut över publikhavet i form av en luftfylld jätteballong som alla får vara med att hålla svävande.

Här får stämningsfull dragspelsmusik – med hela registret – gestalta en till synes enkel men väldigt avancerad och tekniskt fulländad dockteater om livets cykel.

Årets europeiska produktion för barn 2017

La Balle Rouge, den röda bollen, är en familjeföreställning från 5 år som 2017 utsågs till årets europeiska produktion för barn. Genom ett internationellt och interregionalt samarbete kommer föreställningen nu till Sverige och visas i Hylte, Laholm och Halmstad.

Familjeföreställningar i Halland

Från 5 år. Föreställningen varar ca 40 minuter.

Hylte: 20 nov kl. 09.30 och 12.30 på Forum i Hyltebruk (fri entré, föranmälan)

Laholm: 24 nov kl. 11.00 och 13.00 på Laholms Teater (fri entré, föranmälan)

Halmstad: 25 nov kl. 14.00 i Festsalen på Halmstads Teater (Biljetter 30 SEK, förköp)

Kultur i Halland samarrangerar La Balle Rouges tre veckor långa Sverigeturné, 12 november - 2 december, tillsammans med Musik i Syd och Region Gävleborg. Föreställningarna genomförs i samarbete med respektive kommun.

La Balle Rouge

Produktion: Compagnie Balle Rouge www.ballerouge.com i samarbete med Cie du Chat-Pitre/Cie La Conque. Résidence : Maison de Bégon, Blois (41).

Medverkande:

• Denis Garénaux – dockspelare