Lansering av virtual reality-projektet Common Shores

En eftermiddag fylld med kunskap, inspiration och nätverkande om Virtual Reality (VR) arrangeras under Nordisk Panorama Film Festival i Malmö i september. Där presenteras också Common Shores VR Hackaton som hålls i april och riktar sig till nordiska filmare, konstnärer, utvecklare, designers och museipedagoger. Var med och lär dig mer om virtual reality!

Hacking history: Common Shores VR Launch 19 september

Den 19 september 2016 kl 14.30 – 18.00 kan du få veta mer om Common Shores. Under Nordisk Panorama Film Festival i Malmö lanseras projektet under rubriken Hacking history: Common Shores VR Launch.

Där kan du lyssna på Brian Seth Hurst som talar under rubriken The Art and Science of Immersion. Det blir också ett entimmas hack med Tim Garbos & Rune Drewsen, Triband. Missa inte chansen att få veta mer om VR-tekniken och dess möjligheter, träffa andra och få inspiration! ALLT sker på biografen Panora, i Malmö! Välkommen! Fri entré.

Läs mer och anmäl dig till Hacking history: Common Shores VR Launch den 19 september.

Common Shores Hackaton Bohus fästning i Kungälv: 21 – 24 april 2017

Common shoresCommon Shores arrangerar ett tredagars jam/hackathonBohus Fästning i Kungälv. Här utforskar vi nya former för historieförmedling och upplevelser med VR (Virtual Reality). Hacket riktar sig till nordiska filmare, konstnärer, utvecklare, designers och museipedagoger.

Mer information om hur du gör intresseanmälan och om deltagarurval kommer senare! Men hör gärna av dig till Anna Eriksson eller Daniel Borman redan nu om du vill veta mer!

Common Shores VR launch presenteras av Kultur i Väst och Viken filmsenter.

Partners är Skövde Högskola, Västarvet , Bohusläns museum, Hallands kulturhistoriska museum, Region Halland - Film, Region Värmland/Film, Filmverkstedet i Odense, Viken filmsenter, Nordjyllands Kystmuseum, Bagahus AB, Statens Fastighetsverk, Kungälvs kommun och Kultur i Väst/Filmcloud.

Projektet stöds av Nordiska Kulturfonden, Västra Götalandsregionen, Region Halland - Film, Region Värmland/film, Högskolan I Skövde,Viken filmsenter, Bagahus AB, Kungälvs kommun och Kultur i Väst.

Logotyper: Norden Kulturkontakt Nord, Västra Götalandsregionen