Laurie Anderson ger masterclass om VR

Världskända konstnären, filmaren och musikern Laurie Anderson kommer ge masterclass under Göteborg filmfestival, med utgångspunkt i sitt virtual reality-verk Chalkroom. Kultur i Halland är med och arrangerar, bland andra!

Masterclass med Laurie Anderson hålls fredagen den 2 februari på Auktionsverket Kulturarena i Göteborg.

Kvällens program:

• 18.30-19.10 Master Class: Laurie Anderson
  • 19.10-19.50 Headset – Samtal om VR: Laurie Anderson, Sara Tirelli och Johannes Nyholm

Kvällen fortsätter med Headset – Samtal om VR – utifrån ett narrativt perspektiv: Headset är ett samarbete med Kultur i Väst/Västra Götalandsregionen, Kultur i Halland/Region Halland, Narrativ VR Lab/Visual Arena, Lindholmen Science Park och BoostHbg.

Evenemanget ingår i Göteborg Film Festival och för entré till seminariet behöver du ett festivalpass, som kostar 50 kronor, det finns att köpa här: https://goteborgfilmfestival.se/biljetter/

Samtalen kommer att genomföras på engelska. Adressen är Auktionsverket Kulturarena, Tredje Långgatan 9, Göteborg.

La camera insabbiata (Chalkroom)

Laurie Andersons och Hsin-Chien Huangs virtual realitykonstverk Chalkroom kommer att finnas tillgänglig på Festivalarenan, Auktionsverket Kulturarena, onsdag 31 januari - fredag 2 februari. Det är fri entré, ingen förbokning. Kom i tid eller köa.