Level Up bjuder in till filmsamtal

Level Up är en ny mötesplats för filmare och filmintresserade, som under hösten bjuder in till samtal med spännande personer från den svenska filmbranschen. Det första filmsamtalet hålls i Halmstad måndag 10 oktober med gästerna Beata Gårdeler och Gösta Reiland!

Arrangörerna vill samla alla filmverksamma i Halland för att inspirera och uppmana till samarbeten. Level Up anordnas av Färgfilm med stöd av Kultur i Halland – Film, Halmstad kommun och Sturegymnasiet.

Filmsamtal i Halmstad 10 oktober

Varmt välkomna till en Q&A (samtal med möjlighet till frågor) med Beata Gårdeler och Gösta Reiland – regissör och filmfotograf för den omskakande filmen "Flocken" – vinnare av 3 guldbaggar 2016, bl.a. för bästa foto!

Beata och Gösta kommer prata om sitt spännande samarbete. Tillsammans har de ett starkt visuellt berättande, som spelar en stor roll i Beatas filmer, inte minst i "Flocken". De kommer bland annat gå in på hur de handmålade filter till kameran och spelade in alla utomhusscener på natten – allt för att få till den rätta "filmlooken".

• VAR? Hörsalen i Sturegymnasiets Medietek, Halmstad
  • NÄR? Måndag 10 oktober, kl. 19:00 – ca. 21.00
  • Fri entré
  • Föranmälan krävs! Anmäl dig i evenemanget på Facebook eller på mejl till kontakt@fargfilm.se

Om Beata Gårdeler och Gösta Reiland

Beata Gårdeler gick på Kalix folkhögskola innan hon jobbade som regiassistent på ett antal olika filmer, bland annat Jan Troells "Så vit som en snö". Hon debuterade som regissör med SVT-serierna "Spung" och "Lite som du". 2009 gjorde hon sin långfilmsdebut med dramat "I skuggan av värmen", som också var hennes första samarbete med fotografen Gösta Reiland. 2014 vann hon "Stora novellfilmspriset" för filmen "Vännerna". Beatas andra långfilm, Flocken – som handlar om en högstadietjej som blir våldtagen av en skolkamrat – blev kontroversiell när den hade premiär förra året, men hyllades av kritiker i Sverige och Europa och vann Kristallbjörnen vid filmfestivalen i Berlin.

Gösta Reiland har sin bakgrund inom reklamfilm. Som filmfotograf har han haft ett långvarigt samarbete med den internationellt erkände regissören Johan Renck. Deras samarbete har bland annat resulterat i reklamfilmer för H&M och musikvideor för Madonna. För sitt arbete inom reklamfilm har Gösta vunnit flera internationella priser.

Tillsammans med Beata Gårdeler har han fotograferat två långfilmer och en novellfilm. Utöver detta har Gösta bland annat varit filmfotograf för SVT-serien "Bibliotekstjuven" från 2011 och den norska långfilmen "Pyromanen" som hade premiär tidigare i år.

Se Flocken här: https://www.triart.se/filmer/flocken/

Level Up - en mötesplats för filmare och filmintresserade

Level Up är en mötesplats för filmare och filmintresserade. Med Level Up vill vi samla alla filmverksamma i Halland för att inspirera och uppmuntra till samarbeten. Under hösten har vi bjudit in spännande personer från den svenska filmbranschen till två evenemang.

Level Up anordnas i Halmstad av Färgfilm, med stöd från Kultur i Halland – Film, Idépengen - Halmstads kommun, och Sturegymnasiet.

Läs mer på Färgfilms webbplats