Mötesplats Barnkultur med Karin Helander

Den barnförbjudna barnkulturen är temat för Mötesplats Barnkultur som den här gången arrangeras i Halmstad, tisdag den 24 april. Vi får möta Karin Helander, som är kritiker, författare, professor i teatervetenskap och tidigare föreståndare för Centrum för barnkulturforskning vid Stockholms universitet.

Mötesplats barnkultur.

Mötesplats Barnkultur är för dig som är intresserad av vad som händer just nu inom barnkulturområdet, vill veta mer eller diskutera vidare. Fyra gånger om året presenteras en eller flera inbjudna gäster, ett intressant projekt, en spännande verksamhet, de senaste forskningsrönen, nya kulturpolitiska reformer eller något annat högaktuellt ämne. Det handlar om olika ämnen varje gång inom något av alla kulturområden; musik, dans, film, teater, litteratur, konst, slöjd, kulturarv med mera. Här kan du mingla, diskutera och ta del av senaste nytt eller höra om nyskapande projekt och verksamheter.

24 april Stadsbiblioteket, Klarasalen, Halmstad

• Kl 16.30 Kaffe och mingel
  • Kl 17.00 – 18.00 gäst Karin Helander, kritiker, författare och professor i teatervetenskap, tidigare föreståndare Centrum för barnkulturforskning, Stockholms universitet.

Fika ingår, fri entré!

OSA! 1 vecka innan till eva.c.andersson@regionhalland.se

Den barnförbjudna barnkulturen

Karin Helander.Det är vuxna som sätter ramarna för den professionella kulturen för barn. För barnets bästa skapar vuxenvärlden lämpliga ålderskategoriseringar och ger förutsättningar för barns möte med kultur och konst. Men vuxenvärlden är inte alltid enig om vad barn behöver eller tål. Under rubriken "Den barnförbjudna barnkulturen" presenteras och diskuteras exempel på hur vuxnas syn på relationen mellan skräck, rädslor, fascination och lust påverkat bilderbokskonst, teater och film – och vad som egentligen är för barnets bästa.

Mötesplats Barnkultur är ett samarbete mellan Kultur i Halland, Centrum för barnkulturforskning, Länsmusiken i Stockholm, Dans i Stockholms stad och län, Region Gävleborg samt Västra Götalandsregionen. Detta tillfälle även i samarbete med Halmstads kommun.