Musikföreställning för barn har premiär på nationaldagen

Följ med Busbandet på en resa med svängig musik i föreställningen "Jorden runt på 10 låtar". Busbandet turnerar på festivaler i Halland i sommar och kommer att få varje plats de besöker att gunga!

Kultur i Halland och Busbandet presenterar: Jorden runt på 10 låtar - En konsertupplevelse för hela familjen, som passar särskilt bra för barn 6-12 år.

Vi har alla haft den där stora, "riktiga" konsertupplevelsen någon gång. Den där vi bara ryckts med i den energi som kommer ifrån scenen. Kultur i Halland vill erbjuda alla barn i Halland mer av den varan. Under 2016 anlitade vi därför barnmusikkompositören Johan Holmström för att skriva riktigt ösig och dansant musik som skulle framföras av ett stort band. Resultatet är "Jorden runt på 10 låtar" som under sommaren 2017 gör en turné i Halland. Under hösten turnerar produktionen i skolor.

Jorden runt på 10 låtar är en musikalisk resa med fötterna i svängig musik. Vi tar avstamp bland soulens och funkens hjältar såsom Marvin Gaye, Sly Stone, Prince m fl. Under resans gång färdas vi från kontinent till kontinent och influeras av olika kulturer.

Busbandet är ett niomannaband med bland annat tre blåsare, som levererar svängig musik och en knasig historia i en show som publiken sent ska glömma!

Johan Holmström.

Jag har sysslat en hel del med barnmusik – framför allt har jag skrivit samtlig musik för SVT:s Bacillakuten under de tre säsonger som har sänts. Ofta får jag känslan, när det gäller livemusik för barn, att det kan bli lite väl mycket "sitta på huk och klappa händerna". Tanken med Jorden runt på 10 låtar är att ge barnen (och de vuxna) en riktig konsertupplevelse. /Johan Holmström

Busbandet består av: Johan Holmström, Maciej Szymczynski, Frank Nilsson, Mathilda Fritzell, Magdalena Brännström, Liz Jones, Fredrik Stenberg, Anna Persson och Tira Skamby.

  • Musik: Johan Holmström
  • Producent: Kultur i Halland

Busbandet inleder sin turné i Halland på nationaldagen

Jorden runt på 10 låtar kan upplevas på festivaler i Halland under sommaren, med premiär på nationaldagen i Laholm, och senare på dagen i Varberg. Fri entré!

  • 6/6 kl. 10:30– Laholm, Stadsparken (Scenen)
  • 6/6 kl. 16.30 – Varberg, Societetsparken
  • 1/7 kl. 13:00 – Halmstad, Tall Ships Races, Scen: River Stage
  • 2/7 kl. 13:00 – Halmstad, Tall Ships Races, Scen: River Stage
  • 5/7 kl. 12.00 – Mellbystrand, nedanför Strandhotellet
  • 12/7 kl. 14.00 – Unnaryd Hembygdsgård, Unnarydsdagen
  • 20/7kl. 13:00 – Falkenbergs Jazzdagar, Värdshuset Hwitans trädgård

Under hösten spelar Busbandet i skolor i Halland.