Ny säsong och turné för Doc Lounge

Dokumentärfilm i lyxförpackning blir det både i Hyltebruk och i Mellbystrand när Doc Lounge Varberg startar hösten med en turné. Därefter fortsätter kalaset i Teater Hallands foajé i Varberg!

Doc Lounge är för alla som älskar dokumentärfilm, gött häng, livemusik, spännande samtal, och mycket mer! Utvalda torsdagar blir detta ditt för endast 70 kr! Mingel och musik kl 19.00. Filmstart kl 20.00. Mat och dryck finns till försäljning.

Håll utkik på Doc Lounges webb för mer information och eventuella ändrarde tider.

Säsongens filmer

Ingen sommar utan krom

• 15 september kl 19
  • Forum, Hyltebruk
  • På Scen: Edward C Johansson & Oa Larsson
  • Film: Ingen sommar utan krom
  • Gäst: Filmens regissör Annelie Olsson

Doc Lounge tar kärran till Hylte Forum och visar filmen om cruisingen i Lysekil! På scen står Hallands egna rockabilly-kungar Edward C Johansson och Oa Larsson! Ta finåket till Forum för en oförglömlig kväll om livsstilen där en har lika kul även om en går på tomgång!

Innan filmen är ni välkomna till puben som ligger i samma hus som Forum. Där finns lättare mat och goda drycker att ladda upp med innan filmen och på scen står Edward C Johansson & Oa Larsson. Det blir låtar ni känner igen från 50- och 60-talet och de ser till att ni kommer i bästa cruising-stämning!

Kvällen till ära får vi finbesök av självaste regissör Annelie Olsson! Efter visningen berättar hon om hur filmen kom till och ni kan ställa frågor!

Bugs - Doc Lounge-konceptet firar 10 år!

• 29 september kl 19
  • Kustvägen 46, Mellbystrand
  • Film: Bugs
  • Gäst: Ellen Gellerbrant från Hakuna Mat, första företaget att erbjuda ätbara insekter på den svenska marknaden.
  • Värdinna: Katarina Toremalm, som driver restaurangen Kustvägen 46 som vi gästar denna kväll.

Turnén fortsätter till Mellbystrand i Laholm där Doc Lounge visar jubileumsfilmen BUGS som handlar om matkonst och insekter. Där firar vi att Doc Lounge-konceptet fyller 10 år!

Strike a pose

• 27 oktober kl 19
  • Teater Hallands foajé, Varberg
  • Film: Strike a Pose
  • På Scen: Sunbender

Tillbaka i Teater Hallands foajé! Vi har turnerat klart och kommer hem till Varberg för att visa filmen om Madonnas danscrew som följde med på den ikoniska turnén Blonde Ambition Tour!

Eleganta, begåvade och vackra män. Strike a Pose är filmen om dansarna som stöttade karriären för en av världens mest älskade och kontroversiella artister - Madonna. Men bakom scenen var de bara en blandad, lättpåverkad grupp ungdomar. Deras liv skulle för alltid förändras av Madonnas ikoniska turné Blonde Ambition Tour. Efter turnén, utan Madonnas perfektionism och järnhand, tappade en del av dem fotfästet. Känslomässigt vilsna av berömmelse och stjärnglans landade de i kaos och tvingades hantera verkligheten med sjukdomar och förlust av nära vänner. Strike a Pose ger oss en inblick i sanningen bakom den glamorösa fasaden och skildrar ett känsloladdat återförenande av dansarna efter många år isär.

Tree Man

• 17 november kl. 19
  • Teater Hallands foajé, Varberg
  • Film: Tree Man

Se filmen om julgransförsäljarnas subkultur på New Yorks gator! Dessutom blir det dans kring granen och glöggmys!

Mer om Doc Lounge

Doc Lounge startades i Malmö 2006. Målet är att visa världens bästa dokumentärer, få ny publik att upptäcka dokumentärfilm, och att fungera som ett forum för diskussion och inspiration som kan leda till förändring i människors liv och i samhället i stort!

Mer information om de olika kvällarna finns på Doc Lounges webb!