Peppe Bergström Hesselbom blir avdelningschef på Nationalmuseum

Kultur i Halland och Art Inside Out gratulerar Nationalmuseum till rekryteringen av Peppe Bergström Hesselbom! Nu blir en attraktiv tjänst ledig i Halland, som ger stora möjligheter att sätta avtryck på kulturkartan.

Peppe Bergström Hesselbom arbetar idag på Kultur i Halland som avdelningschef med verksamhetsansvar för den halländska residensinstitutionen Art Inside Out. Han har nu värvats av Nationalmuseum och blir där chef för publika avdelningen. Vi gratulerar vår duktiga medarbetare och Nationalmuseum till rekryteringen!

– Vi är stolta och glada för Peppes skull! Att vi får en kontaktperson med goda kunskaper om Halland på Nationalmuseum är värdefullt och en ingång för framtida samarbeten, säger Eva Nyhammar, förvaltningschef Kultur och skola, Region Halland.

Art Inside Out rekryterar en ny verksamhetsledare under hösten

Art Inside Out är Hallands institution för konstnärlig residensverksamhet, som drivs av de halländska kommunerna och Region Halland tillsammans sedan 1 januari 2016. Konstnärer verksamma i alla konstformer och genrer bjuds in att arbeta i residens på plats i Halland. Möten uppstår mellan invånare, publik, kulturskapare och platser. Avdelningschefen spelar en viktig roll för samverkan mellan regionen och kommunerna, liksom för att knyta kontakter med kulturaktörer i Halland och med konstnärer och institutioner i både Sverige och omvärlden.

De närmast kommande residensen är detaljplanerade och verksamhetsplaneringen för Art Inside Out sträcker sig redan in i 2018. Verksamheten fortsätter utan avbräck tills vi har en ny avdelningschef på plats, en rekrytering som påbörjas inom kort.

Läs mer om Art Inside Out och höstens teckningsresidens Katja Tukiainen vs. Sigga Björg Sigurðardóttir på institutionens webbplats: www.artinsideout.se