Poetry slam i Halland drar igång!

Tisdag 21 februari startar Poetry slam i Halland 2017. Den första deltävlingen hålls i Kungsbacka och sedan följer deltävlingar i Laholm, Varberg, Falkenberg, Halmstad och Hylte. De två poeter som fått högst poäng i varje deltävling gör upp i Hallandsfinalen i april.

Poetry Slam är en tävling i estradpoesi där vem som helst kan delta, poeten har tre minuter på sig att framföra sitt verk utan rekvisita och andra effekter. Dikterna ska vara originalverk poeten skrivit själv.

Publiken är delaktig och har den avgörande rollen då tre till fem jurygrupper utses under tävlingen. Deras uppgift är att rösta fram en vinnare genom att sätta poäng på framförandet och diktens innehåll. Att ställa upp som tävlande är gratis och det är fri entré för publik.

Poetry slam i Halland 2017

Deltävlingar i alla kommuner i Halland

• 21 februari kl. 18.00 i Kungsbacka, Café Trubaduren, Kulturhuset Fyren.
  • 27 februari kl. 18.00 i Laholm, Stadsbiblioteket.
  • 7 mars kl. 18.30 i Varberg, Lilla Teatern, Kulturhuset Komedianten.
  • 13 mars kl. 18 i Falkenberg, Downtown, Brogatan 2.
  • 14 mars kl. 18.30 i Halmstad, Bibliotekscaféet på Stadsbiblioteket.
  • 20 mars kl. 18.30 i Hylte, Hörsalen, biblioteket.

Konferencier är Ronja Möller

I år är Ronja Möller konferencier vid samtliga tävlingar utom i Falkenberg. Ronja är en engagerad ordkonstnär som blev Hallandsmästare i Poetry slam 2014 och 2015. Sen dess har hon uppträtt med sin poesi i en mängd olika sammanhang.

Hallandsfinal 20 april 2017

De två poeter som fått högst poäng i varje deltävling gör upp i Hallandsfinalen den 20 april kl. 18:30 på Varbergs teater. Den här kvällen koras en Hallandsmästare och så avgörs vem som får representera Halland i riksfinalen. De fyra poeter som får högst poäng blir uttagna till Hallandslaget som tävlar i Svenska mästerskapen i Poetry Slam i Göteborg i maj.

Vi arrangerar Poetry Slam 2017

Det är biblioteken i de halländska kommunerna som tillsammans med Kultur i Halland står värd för Poetry Slam-tävlingarna i Halland, i samarbete med ABF Halland.

Läs mer på www.regionhalland.se/poetryslam