Programmet för Halländsk bokmässa tar form

Lördagen den 24 november arrangeras Halländsk bokmässa för femte året i rad och för första gången i Kungsbacka! Ett femtiotal förlag, litterära föreningar och författare med anknytning till Halland medverkar på scen och som utställare.

Halländsk bokmässa.

– Bokmässan är ett tillfälle för läsare och författare att möta varandra. Vi ser fram emot många samtal om böcker, berättelser och läsning, säger Susan Pour, bibliotekschef i Kungsbacka.

Tre scener med olika inriktning

• Torget: Här presenterar sig författare, litterära sällskap, förlag, m.fl.
  • Sagogrottan: Barnboksförfattare läser ur sina böcker.
  • I Svarten bjuds på föreläsningar med olika tema:
    - Redaktörerna för jubileumsboken "Fjorton röster om Elsa" berättar om Elsa Graves författarskap.
    - Niclas Hval ger oss en fördjupning om översättarens utmaningar.
    - Sassa Buregren berättar om hur det är att bli översatt och utgiven i länder med mer restriktiva regimer när man skriver om demokrati och feminism.
    - Cecilia Nordenkull-Jorgensen presenterar sin bok om Karl XII.

En litterär mötesplats

Halländsk bokmässa är en del av arbetet med att skapa litterära mötesplatser för författare, förlag och läsare, enligt Hallands kulturplan 2017-2020. Arrangörer är Kultur i Halland tillsammans med Kungsbacka kommun, Varbergs kommun, Halmstads kommun, och Hallands författarsällskap.

Välkommen till Halländsk bokmässa i Kungsbacka!

• Lördag den 24 november kl. 10–17
  • Biblioteket i Kulturhuset Fyren