Se kortfilmer av Hallands färskaste talanger

PLAY kortfilmfestival på Nolltrefem i Halmstad, 17 september 2011

PLAY KortfilmfestivalPLAY är en regional uttagningsfestival till Novemberfestivalen i Trollhättan 18–20 november 2011.

Filmare i åldern 16-26 som bor, jobbar eller tillfälligt studerar i Halland kan kvalificera sig till Novemberfestivalen via denna uttagning. Mer information om Novemberfestivalen – arena för ung svensk film finns på: www.novemberfestivalen.se

Läs mer om PLAY på Halmstad kommuns webbplats

PLAY kortfilmfestival på Nolltrefem i Halmstad, 17 september 2011, kl 17:00. Fri entré! Från 15 år.

Mellanviktsklassen 16-19 år

• Nicolina Hamlin - Ars Amandi.
    En film om kärlek.
  • Jonas Hansen - Tjejer som gråter i badhus
    I en värld efter döden, kallad Leland Spica, existerar karaktärer utvalda av universums författare. En episk fantasyfilm.
  • Joel Westerling - Att glömma och förlåta
    Efter många år träffar Liam sin biologiska pappa. Frågan är om de båda kan reparera sitt trassliga liv och deras dåliga relation.
  • John Anderberg - Invisible cages
    En kvinna har fjärmat sig själv från den yttre världen. I hennes osynliga bur tampas hon inte bara med folket utanför hennes stängda fönster, utan också med sig själv.
  • Johanna Andersson, Jimi Vall Peterson - En dröm om frihet
    Ensam i sin lägenhet förlorar William medvetandet. När han vaknar upp är han inte längre där.
  • Adrian Drott - Signa
    En man vaknar upp i ett mörkt och helt isolerat rum med en mask fastmonterad på sitt huvud. Han upptäcker snart att det bara verkar finnas en enda utväg.

Tungviktsklassen 20-26 år

• Markus Frykberg - Train in vain
    Ellen och Micke sitter och väntar på tåget som ska ta Micke till Amsterdam och en tjej han träffat där. Men Ellen hyser känslor för Micke som hon inte vågat berätta. Hon måste våga berätta innan Micke åker.
  • Gustaf Bengtsson - Pay the Ferryman
    Fängslad för sina åsikter väntar Remy på sin avrättning, där bödeln är hans gamla vän Javert. Remy vill visa att han inte är rädd för döden och dö med huvudet högt, men kommer han lyckas?
  • Jonathan Berntsson, Rasmus Conradsson, Ludvig Nyberg, Jens Lundgren, Anh Nguyen - Lorem ipsum
    En film om hur sinnet och samhället påverkar den enskilde individen.

Utanför tävlan

• Caroline Larsson - Hjärtsuddi (work in progress)
  • Joen Bergenrud - Solglimt
  • David Jacobsson - (titel ej bestämd)