Seminarier under filmfestivalen i Göteborg

Kultur i Halland – Film närvarar självklart under Göteborg Internationella Filmfestival! Vi är med och arrangerar två seminarier. Fokus VR – Dags att prata mer innehåll och mindre teknik?! ett samtal om virtual reality med flera paneldeltagare. Det blir också Afternoon Tea med Katy Newton som föreläser utifrån frågan "Hur berättar man en historia för en publik när publiken är inne i historien?"

I seminarieprogrammet kan du hitta dessa programpunkter. Entré: festivalpass krävs. Köpes för 50 kr.

Seminarium: Fokus VR – Dags att prata mer innehåll och mindre teknik?!

  • Kulturarenan: Tisdag 31/1: 13.00-13.45

Vad är ett bra VR-verk? Passar berättande med VR-teknik för en speciell typ av innehåll och en speciell typ av filmare? Kanske är den klassiska auteuren inte den som känner sig mest kallad när det är publiken/användaren som står i det starkaste strålkastarljuset? Katy Newton är verksam som VR/AR Experience Designer och forskare i New York och rör sig i gränslandet mellan design, teknologi och storytelling. Tillsammans med Peter Pontikis, regissör till svenska Oh Deer!, upplevelsedesignern Bjarke Pedersen och Annika Gustafson, verksamhetschef på BoostHbg, arena för utveckling och innovation inom virtual reality, transmedia och film, reder hon ut ovanstående frågor och några till.

Seminariet hålls på engelska och genomförs i samarbete med BoostHbg, Kultur i väst och Kultur i Halland/Film.

Medverkande: Katy Newton, forskare, journalist, VR/AR Experience Designer; Annika Gustafson, verksamhetschef BoostHbg; Bjarke Pedersen, upplevelsedesigner; Peter Pontikis (Oh Deer!); Benjamin Bergerac, korrespondent för The American Cinematographer

Moderator: Johanna Koljonen, författare, journalist, programledare

Läs mer om seminariet Fokus VR

Afternoon tea och föreläsning med Katy Newton

  • Kulturarenan: Tisdag 31/1: 14.30-15.15

Filmcloud/Kultur i Väst, BoostHbg samt Kultur i Halland/Film bjuder på Afternoon Tea. Och mer Katy Newton. Under en fördjupande föreläsning med rubriken: "Hur berättar man en historia för en publik när publiken är inne i historien?" delar Newton med sig av erfarenheter från Stanford School´s Media Experiment och forskingsprojektet "The storyteller´s guide to the virtual reality audience". Föreläsningen följs av en Q&A. Missa inte chansen att ställa frågor och få feedback kring egna VR-idéer, från en av världens mest kunniga VR-specialister.

Föreläsningen hålls på engelska och presenteras av Kultur i Väst/ Region Västra Götaland, FilmCloud, BoostHbg, Kultur i Halland/Film

Medverkande: Katy Newton, forskare, journalist, VR/AR Experience Designer

Moderator: Annika Gustafson, verksamhetschef BoostHbg

Läs mer om Afternoon Tea och föreläsning med Katy Newton