Teater Halland firar 20 år med utställning

Teater Halland firar 20 år som regionteater under spelåret 2010/2011. Jubileumsutställningen visas i Kulturhuset Fyren i Kungsbacka från den 7 februari 2011 till och med den 18 februari.

20 år som regionteater

Teater Halland firar under spelåret 2010/2011 20 år som regionteater. Genom åren har teatern gjort sig känd bland annat genom sina commediaföreställningar men också för andra stora och små uppsättningar som spelat i Halland, och många av dem på turné - även så långt bort som till Mellanöstern. På senare år har teatern rönt stor uppmärksamhet för sitt Lorca-projekt, som just nu är aktuellt med den tredje Lorca-pjäsen Skuggorna - en del i Starfish som bland annat spelas i Kungsmässan i vår.

Teater Halland har sedan starten haft sin bas i Varberg, nu inryms teaterhuset i Monarkhuset. Jubileumsutställningen är en installation av den internationellt framgångsrike designern Martin Bergström, som skapat ett flertal teaterkostymer för Teater Hallands produktioner, däribland Blodsbröllop. Utställningen är ett fantasifullt arrangemang av rekvisita och andra föremål som plockats fran ur teaterhusets skrymslen och vrår, vart och ett med sin unika historia.

Utställning i Kulturhuset Fyren i Kungsbacka

Utställningen gavs på Länsmuseet i Halmstad under hösten och nu ges möjlighet att besöka den i den norra delen av Halland, närmare bestämt i Kulturhuset Fyren i Kungsbacka från öppningen kl. 15.00 på måndag den 7 februari 2011 till och med den 18 februari.

Varmt välkommen!

Grattis Teater Halland 20 år