Träffa konstnärerna Saadia Hussain och MASU i Halmstad

Saadia Hussain träffar folk och samtalar i sin husvagn på olika platser i Halmstad och MASU bygger vidare på Bastionen under finissageveckan för Art Inside Outs residens Konstnärligt arbete pågår 4-9 juni.

Hela veckan är både Saadia Hussain och MASU på plats i Halmstad, med dagliga aktiviteter och möjligheter att möta konstnärerna. En gemensam finissage hålls på torsdag den 7 juni kl. 17:00 på Bastionen.

Se hela programmet för finissageveckan nedan!

Håll utkik efter Saadia Hussains husvagn på olika platser i Halmstad!

Saadia Hussain bjuder in Halmstadbor till sitt tillfälliga husvagnshem för samtal om tillhörighet och hem. Husvagnen har genomgått en konstnärlig transformation och Saadia Hussain använder både dess utsida och insida för att utrycka sitt möte med Halmstad. Konstnären och husvagnen finns på olika platser i staden under hela veckan (se nedan). Det finns också möjlighet att göra ett bokat besök i konstnärens tillfälliga hem.

Saadia Hussain är verksam som konstnär, konstpedagog och konstaktivist med bas i Stockholm. Hon arbetar under residenset med en deltagandeprocess i Halmstads gemensamma offentliga rum. Med sig har hon frågan om vad som gör att en plats känns som hemma. Förutom att hon är aktuell som residenskonstnär hos Art Inside Out tillkännagavs för ett par veckor sedan att Saadia Hussain i år tilldelas Stockholms stads hederspris i kategorin konst.

MASUs tillfälliga struktur på Bastionen i Halmstad.

MASU finns på plats och bygger klart sin struktur på Bastionen. Möt konstnärerna på plats och bidra till deras arbete genom att skriva om din bästa plats, på träläkten som MASU använder som sitt byggmaterial.

MASU är ett samarbete mellan Mattias Gunnarsson och Susanne Westerberg. MASU fungerar som en migrerande verksamhet som uppstår i temporära platsspecifika arbeten där skalan varierar. Susanne Westerberg är konstnär och pedagog med bas i Varberg. Mattias Gunnarsson är konstnär och pedagog, som också är knuten till högskolan i Halmstad genom Halmstadprojektet. MASU arbetar i residenset tillsammans på Bastionen. Genom inkluderande strukturbyggen aktiverar de det offentliga rummet.

Måndag den 4/6 bjuder MASU in till reflektion och samtal om mellanrumsplatser med inbjudna gäster.

PROGRAM FÖR FINISSAGEVECKAN 4-9 juni

Konstnärligt arbete pågår - Halmstad

Måndag 4 juni

Kl.14-17: Träffa Saadia Hussain i husvagnen, på Andersberg, vid Medborgarservice.

Kl. 17.30-19: En bra plats - mellanrummens roll i stadsrummet, på Bastionen.

Art Inside Outs residenskonstnärer MASU huserar under maj och juni på Bastionen i centrala Halmstad, där de bygger en tillfällig träkonstruktion som inbjuder till samtal om plats. Nu bjuder de in till reflektion och samtal om mellanrumsplatser med inbjudna gäster.

Program för kvällen:

  • Inledning: Petra Johansson, verksamhetsledare Art Inside Out.
  • Reflektion: Joakim Forsemalm, docent i etnologi Radar arkitektur.
  • Samtal: Residenskonstnärerna i MASU - Mattias Gunnarsson och Susanne Westerberg, Kajsa Sparrings, stadsarkitekt i Halmstad och Joakim Forsemalm, docent i etnologi.

Efter samtalet blir det pizza-mingel på Roots.

Tisdag 5 juni

Kl.10-17: Möt MASU i arbete på Bastionen.

Onsdag 6 juni - Nationaldagen

Kl.10-16: Träffa Saadia Hussain i husvagnen, på Hallandsgården.

Torsdag 7 juni

Kl.10-17, möt MASU i arbete på Bastionen.

Kl. 13-17: Träffa Saadia Hussain i husvagnen, på Norre torg.

kl. 17:00: Gemensam finissage på Bastionen
En gemensam finissage hålls på torsdag den 7 juni kl. 17:00 på Bastionen. Det blir samtal med Saadia Hussain och MASU. Petra Johansson modererar.

Fredag 8 juni

Kl. 10-15: Träffa Saadia Hussain i husvagnen, på Österskans.

Kl.10-17: Möt MASU i arbete på Bastionen.

Lördag 9 juni

Kl.10-17: Möt MASU i arbete på Bastionen.

Läs, lyssna och se mer om konstnärerna och residenset "Konstnärligt arbete pågår" i AIO Journal!