Ung i Halland? Bussen går till Hållplats 2011

Ungt Nätverk arrangerar även i år en ungkulturfestival på höstlovet. Eftermiddag och kväll torsdag den 3 november väntas minst 100 ungdomar bussas från hela regionen till Teater Halland i Varberg. Namnet Hållplats har festivalen fått just för att bussar hämtar upp de anmälda ungdomarna gratis.

Programmet är sammansatt av ungdomar och har ett brett spektra av aktiviteter att prova på.

I respektive kommun samlar ungkulturcoacherna ihop anmälningarna. Se kontaktuppgifter för din kommun längre ner på sidan.

Riksteaterns satsning Art of The Streets tar plats i den gamla ruffiga industrilokalen mittemot teaterhuset och där inleds med en föreläsning i graffiti med Tobias Barenthin Lindblad. Därefter får 20 av ungdomarna möjlighet att gå loss med färgburkarna och skapa egna konstverk på gigantiska tavlor. Slutligen avslutas där med en skissbattle, där fyra ungdomar möts i en graffititävling.

Strax runt teaterhusets hörn finns Studiefrämjandet som öppnar dörrarna för de som vill testa sin förmåga i diverse olika musikinstrument. Till ungdomarnas hjälp finns tre ledare och om på kvällen ges möjlighet att spela upp i teaterns foajé.

Pathos Teater från Kungsbacka

Teater Hallands egna lokaler fylls till brädden med aktiviteter. Från Kungsbacka kommer Pathos Teater för att på den stora scenen låta ungdomarna prova improvisationsteater. De tränas i några av de viktigaste grundstenarna i improvisationsteater, nämligen uppmärksamhet, påhittighet och koncentration.

Claes Johansson, självförsvarAtt lära sig självförsvar var också något som ungdomarna ville skulle ta plats på årets Hållplats. Därför kommer de att tränas i detta av mästargraderade Claes Johansson från Göteborg.

Från Halmstad kommer Anton & Emma som ofta syns på ungdomshuset Nolltrefem i Halmstad. De kommer att ge grundkunskaper inom serietecknandets konst.

Mer skapande blir det i verkstaden där Slöjd i Halland låter ungdomarna göra remake av t-shirts och annat de kan tänkas ha med sig.

Jenny, Mästerkock från TV4Dofter kommer att sprida sig i huset när Mästerkocks-Jenny från TV4 bakar cupcakes tillsammans med ungdomarna.

Film i Halland har en handledare på plats för att låta några ungdomar fånga dagen och göra en film som visas på kvällen. Handledare är Joen Bergenrud som går andra året på Katrinebergs filmlinje.

I foajén kommer att ges dansworkshops där ungdomarna kan testa såväl zumba som salsa och reggeaton under ledning av Hamida Oliva från Kuba.

Kontaktperson i din kommun för anmälningar eller frågor om projektet:

I respektive kommun samlar ungkulturcoacherna ihop anmälningarna.

Välkommen även att kontakta Karin Back, Ung i Halland på Karin.Back@hylte.se

Facebook: http://www.facebook.com/event.php?eid=115742341811939

Webbplats: http://www.teaterhalland.se/hallplats-2010/

Arrangemanget genomförs med ekonomiskt stöd av Region Halland och för tredje året i rad.