Välkomna till en spännande Danshöst!

Danspaketet i höst innehåller mycket dans och lite performance. Vi har besök från våra nordiska grannar Finland och Danmark. Ett nytt samarbete går igång i höst mellan Skånes Dansteater och Halland.

Paus. Foto: Uggi KaldanFörst ut är Falkenberg med gästspel från Skånes Dansteater i september. De kommer att återkomma med föreställning en gång om året och vi kommer att utveckla samarbeten och kringaktiviteter.

Karttunen Kollektiv från Finland ger sin och finnarnas bild av Discofenomenet på 70-talet i dans och filmsekvenser. Var beredda på en nostalgitripp - eller för er som inte var med; lite historia.

En mycket omtalad och fysisk koreograf från Danmark besöker Varberg i november: Kristine Illum - Power akrobatik och dans på väggar utlovas.

Trigger Point. Foto: Carl ThorborgHösten avslutas i november i Halmstad med ett spännande besök av Helena Franzén och hennes omtalade föreställning Trigger Point. Dans på tå i ryamatta, ger en fantastiskt ljudlös, svävande känsla.

Danspaketet!

Ta dansbussen genom Halland

Alla dansföreställningar i Danspaketet kan köpas enstaka eller i paket om 2, 3 eller 4 föreställningar. I paketpriset ingår bussresa till de olika orterna. Ta tillfället i akt och se mycket dans! Upplev våra olika kommuners scener och värna om miljön. Priserna är subventionerade.

• 4 föreställningar: 500 kr/ordinarie, ungdom 200 kr
  • 3 föreställningar: 450 kr/ordinarie, ungdom 150 kr
  • 2 föreställningar: 300 kr/ordinarie, ungdom 100 kr

Enstaka biljetter och Danspaketet kan köpas hos:

Dansbussarna och Dansnät Sverige är ett samarbete mellan Region Halland, Dans i Halland och de regionala arrangörsparterna.

Dansnät Sverige är ett nationellt arrangörsnätverk som tillsammans turnerar svenska och internationella kompanier runt i Sverige.

Hallands dansnätsparter är:

• Halmstads Teaterförening
  • Falkenbergs Riksteaterförening
  • Varbergs Teaterförening
  • Kungsbacka Teater

Missa inte Örjan Andersson i Konsthallarna i höst!

I oktober besöker koreografen Örjan Andersson Konsthallar i Halland med sitt kompani Andersson Dance. Möt dans i nya rum och möt Örjan igen i "Möt Koreografen", där Örjan berättar om hur han arbetar tillsammans med sina dansare.

Läs mer om föreställningarna i evenemangskalendern för kultur >>

Möt koreografen Örjan Andersson

För mer information, kontakta Dans i Halland >>