Vinnare i Noomaraton i Halland

Noomaraton är tävlingen där man gör film på tid och årets tävling genomfördes under 24 intensiva timmar nu i helgen 3-4 september. Klockan 9 i lördags morse fick de tävlande lagen veta förutsättningarna och på söndag morgon kl. 9 skulle de lämna ifrån sig en färdig film.

Totalt nio lag anmälde sig, åtta kom i mål och av dem var det ett lag som tyvärr inte fick med alla förutsättningar (vilket de själva visste) så de var med utanför tävlan.

Årets förutsättningar

Tema: Nu eller aldrig.
Tre platser: Vid en parkbänk, vid en anslagstavla, i ett förråd.
Tre föremål: Ryggsäck, Klister, Cykel.

De som vann var följande:

Filmerna visades för publik på söndagskvällen och en jury avgjorde vilka två filmer som får representera Halland och tävla i riksfinalen 8 oktober på Filmhuset i Stockholm.

"BÄSTA FILM":

  • Lag: Inferno
  • Film: "Ronnie"

Motivering: En film som med sitt "Nu eller Aldrig" existentiellt klingar an i varje människa oavsett ålder. Med god rytm och färggranna inslag, får vi genom fall och motgångar heja på en nutida Sune som trots motvindar vägrar ge upp! Här kommer en medvind upp till Stockholm! Grattis!!!

"WILD CARD":

  • Lag: Team Twilight
  • Film: "Jakten på Pikachu"

Motivering: Skaparglädjen skiner igenom filmens duo som fångade energin både framför och bakom kameran. Och en och annan Pikachu.

Årets jury

Juryn för Noomaraton i Halland 2016

Juryn i Halland bestod av Ingmar Rolandsson – ordförande för Falkenbergs filmstudio, Albin Glasell – filmare från Varberg, just nu under arbete med ny kortfilm och Marina Nyström – skådespelare och regissör.

De halländska filmerna kommer inom kort att publiceras på Kultur i Halland - Films kanal på YouTube