Föreläsningsserien Hjärta & Hjärna på Teater Halland

Hjärta & Hjärna, så heter Teater Hallands föreläsningsserie. Båda är egenskaper vi tycker behövs i allt högre grad i samtal och dialog om människans villkor.

Höstens intressanta föreläsare är kunniga, mänskliga och glada i att få föra debatten om höstens tema:

“Skola - varför då?”

• Varför ska vi lära oss - och vad?
  • Vad betyder lärande för livet?

Hjärta & Hjärna - Föreläsningar på Teater Halland

Illustration, Hjärta & hjärnaTorsdagskvällar i höst, kl. 19.00. Teater Halland, Varberg.

• Peter Schildt 20 oktober
  • Ulrika Aspeflo 27 oktober
  • Madeleine Hjort 10 november
  • Sven Eric Liedman 17 november

Biljetter

Biljettpris endast 75 kr/st. Köp hela serien - få Pinocchiobiljett på köpet. Biljetter www.bokavarberg.se eller Turistinformationen 0340-868 00. Besök oss på www.teaterhalland.se eller i Monarkhuset, Varberg.

Peter Schildt20 oktober:

“Tusen gånger starkare”, filmsamtal och forumteater med Peter Schildt och teaterns skådespelare. Vi tar avstamp i ungdomsfilmen om grupptryck, kamratskap och utanförskap. Peter Schildt, filmregissör, manusförfattare och skådespelare. Har bl a regisserat TV-serierna Xerxes, Ebba och Didrik samt den uppmärksammade Glappet. Han har även varit regiassistent åt Ingmar Bergman.

Ulrika Aspeflo27 oktober:

“Människors olika kvaliteter och kapaciteter”, tar Ulrika Aspeflo upp på ett inspirerande sätt. Hon berättar om sinnen som kompenserar där något annat fallerar. Ulrika Aspeflo är logoped med 20 års erfarenhet av olika typer av med autismspektrumtillstånd. Nu aktuell med boken “Aspeflo om autism” där hon tar upp områden som kommunikation, meningsfulla aktiviteter och problemskapande situationer.

10 november:

Madeleine Hjort“Konstens betydelse” Konst som kunskap och konsten i det demokratiska samhället. Om kultur och litteratur i skolan. Möt och samtala med Madeleine Hjort kulturjournalist och författare. Madeleine Hjort har under många år föreläst för elever och lärare. Perspektivet är konst och kunskap, språk och kommunikation. Hon har arbetat med skolinriktade utvecklings- och forskningsprojekt.

17 november:

Sven Eric Liedman“HETS!” en bok av Sven Eric Liedman, som tar tempen på utbildningssverige från förskolan till universitetet. Sven Eric Liedman, ofta anlitad föreläsare och professor emeritus i idé- och lärdomshistoria: Nu också aktuell med boken “Framtiden är nu - kultursverige 2040, Vad vet vi, vad tror vi, vad vill vi”. En gammal radikal, som samtidigt värnar om bildningsidealet. Kvällen borgar för en spännande dialog.

Specialerbjudanen

Lärarspecial! Elevgrupper i sällskap av lärare går in gratis - begr. till 30 elever/föreläsning. Intresserad? Kontakta då oss på Teater Halland direkt, e-post: info@teaterhalland.se.

Paketpremie! 1 st Pinocchio-fribiljett när du köper hela serien med 4 föreläsningar samtidigt. Biljetten hämtas ut på Turistinformationen i Varberg, där du får uppge bokningsnummer för föreläsningarna. Se härliga “Pinocchio” med familj och vänner här på Teater Halland!