Fortbildningsdagar i animation för pedagoger

I anslutning till utställningen med ALMA-pristagaren Shaun Tan arrangeras fortbildningsdagar i animation på Hallands konstmuseum. Fortbildningen vänder sig till pedagoger.

Inbjudan till fortbildning i animation

Välkommen till en inspirerande dag i den animerade filmens värld. Kom och få inblick i lärandeprocesser och prova på att göra animerad film, kanske tillsammans med dina kollegor. Under dagen får ni bekanta er med olika tekniker och material som kan användas när man gör animerad film; lera, cut-out och pixilering. Vi testar olika metoder för att främja berättandet, arbetar med storyboard, olika programvaror och kameror.

  • 26 januari kl 9-16. Målgrupp: pedagoger inom grundskola, biblioteks- och museipersonal.
  • 27 januari kl 9-16. Målgrupp: pedagoger inom förskola

Plats: Hallands Konstmuseum, Tollsgatan, Halmstad, kartlänk: http://goo.gl/maps/UZtbF

Max antal: 15 personer, först till kvarn. Sista anmälningsdag 21/1. Anmälan till sofia.pettersson@hallandskonstmuseum.se

Dagen är kostnadsfri, men ej utnyttjad plats faktureras med 500 kronor. Obs! Fika ingår. Lunch på egen hand.

Läs hela inbjudan på Hallands konstmuseums webb

Fortbildningen leds av Frida Talik, konstnärlig ledare på Teckningsmuseet i Laholm. Frida är konstnär, animatör och bildlärare, utbildad på Konstfack. Under många år har hon arbetat med olika animationsprojekt på Teckningsmuseet och på skolor runt om i Halland. Hon har även drivit animationsprojekt på skolor i Stockholmsområdet, på UR:s medieverkstad och för Film i Stockholm med filmprojekt på Huddinge sjukhus med ungdomar.

Shaun Tan

Fortbildningen genomförs med anledning av pågående utställning med Shaun Tan. Shaun Tan (f.1974) bor i Australien och är en av världens främsta bilderbokskonstnärer. Han har publicerat ett tjugotal böcker som är översatta till flera olika språk. Han har även arbetat med teater och film. År 2011 fick hans film The Lost Thing en Oscar för bästa animerade kortfilm. Samma år, 2011 tilldelades han ALMA-priset (Astrid Lindgren Memorial Award) som är världens största pris för barn- och ungdomslitteratur.

Shaun Tan skapar förunderliga världar för både barn och vuxna. Därmed inte sagt att bilderna enbart är lustfyllda, tvärtom rymmer de ofta en känsla av smygande oro eller mystik.

Utställningen Shaun Tan innehåller ett femtiotal originalillustrationer och är producerad av Bror Hjorths Hus, Uppsala. Arrangör: Hallands Konstmuseum/Konst i Halland med stöd av Region Halland - Kultur i Halland och Kulturrådet. Läs mer på www.hallandskonstmuseum.se