Freda lärandet.

Vilken gemensam nämnare har Fryshusets verksamhet, estetiska lärprocesser och mänskliga rättigheter? Vad har en skoldebattör, en professor i molekylär biologi och en docent i freds- och utvecklingsforskning gemensamt? Vi vet, och hälsar er välkomna till Varberg och konferensen Freda lärandet.

Inbjudan till en heldagskonferens kring skola, kultur och de estetiska lärprocesserna

Freda lärandet.Tisdagen den 27 oktober 2015 samlas kompetens, kunskap och klokskap under taket i Sparbankshallen i Varberg. Då genomförs den ambulerande, kostnadsfria regionala konferensen, vars syfte är att höja kunskapen om hur kultur och estetik kan stärka elevers lärande, och sprida kunskap om regionens kultur. Konferensen är ett samarbete mellan Barn- och utbildningsförvaltningen och Kultur- och fritidsförvaltningen i Varberg samt Region Halland som för femte året i rad möjliggör möte mellan skola, beslutsfattare, profession och kultur.

Spetskompetens i föreläsarlinjen

Beatrice Clarke, som driver Fryshusets politiska frågor, och Hans Abrahamsson, docent i freds- och utvecklingsforskning vid Göteborgs Universitet, är två av fyra föreläsare med spetskompetens som anländer konferensen Freda lärandet i oktober. Dagen modereras av Josette Bushell Mingo, en allkonstnär med stark stämma och slagkraftiga tankar. Skoldebattören Per Kornhall och hjärnforskaren Gunnar Bjursell lyfter likvärdig skola och hjärnans förmåga att levla lärandet med stöd av estetiska lärprocesser.

Tillsammans sätter denna kvintett samman senaste rön i olika discipliner med personliga berättelser och låter oss medskapa, till en lärorik dag.

Besöksmål och After Conference

Vi möjliggör möte mellan skola och kultur i regionen Halland och erbjuder en lärande inramning. Dagen inkluderar såväl frallor som lunch och fika och avslutas med en After Conference med Pecha Kucha där besöksmålen i Halland presenteras under trivsamma former och mingel.

Tag plats – boka plats!

Skola och kultur, estetiska lärprocesser och kreativitet stärker elevers lärande och det livslånga lärandet. Genom en förståelse för hur hjärnan kan utveckla strategier för kunskapande med hjälp av bilder, filmer, böcker, konst och drama kan vi stärka ämnesövergripande arbeten i skolan som ger elever dels ett vidgat kunskapsfält, dels en kulturell förankring i sitt kunskapande.

Boka din plats på konferensen redan idag. Ta tillfället i akt att medverka och kunskapa med rektorer, förstelärare, lärare, beslutsfattare och utvecklare från hela Halland!

Anmälan görs på Region Hallands webbplats www.regionhalland.se/fredalarandet senast den 14 september 2015.

Anmälan är bindande från 15 september. Överlåt gärna platsen till en kollega om du får förhinder. Förhinder meddelas via e-post: kursochkonferens@regionhalland.se eller tfn 035-17 98 32.

VARBERG CALLING for PeaceKonferensen är kostnadsfri men vi tar ut en avgift på 500 kr exkl moms för plats som inte avbokas eller ersätts av kollega. Bekräftelse skickas ut via e-post.

Välkommen!

• Christina Josefsson, Förvaltningschef Kultur- och fritidsförvaltningen i Varberg
  • Elisabeth Svennerstål Jonsson, Förvaltningschef Barn- och utbildningsförvaltningen i Varberg
  • Eva Nyhammar, Förvaltningschef Kultur Region Halland

Arrangeras av Kultur i Halland och Varbergs kommun.