IB EXPO Utbildningsdagar

IB Expo Utbildningsdagar pågår 14-17 mars 2011, i Kungsbacka och Varberg. Fokus ligger på förhållandet mellan musiken och nuet. Under veckan presenteras ett samarbetsprojekt mellan olika utbildningar i Halland där man möter gästföreläsare som spelar och berättar och tillsammans bildar fundamentet under IB Expo Utbildningsdagar.

IB EXPO

IB EXPO UtbildningsdagarIB Expo är en vidareutveckling i projektform av Isildurs Bane, som har gjort 12 album och turnerat i 15 länder. Ambitionen är att bedriva verksamhet internationellt med Halland som bas.

På senare år har IB främst prioriterat idéprojekt. Gränsöverskridningar och ny teknik spelar en stor roll i gruppens utveckling. IB Expo har sedan starten 2005 handlat om möten mellan människor och musik utan skyddsnät.

Fokus ligger på förhållandet mellan musiken och nuet. Projektet vänder sig till lärare och elever på kulturskolor, gymnasieskolor, ljud- och bildskolor, studieförbund samt allmänheten. Projektet genomförs på Teatern i Kungsbacka och i Rosenfredsskolans black box i Varberg.

Förutom musiker från Isildurs Bane deltar:

Trey Gunn

En klassiskt utbildad kompositör som började sin bana som pianist men senare bytte instrument till touch guitar. Mångfacetterad musiker som har ägnat många år åt att sammanföra berättande, bilder och musik till en flerdimensionell konstnärligt bärande enhet. Genom åren har Gunn spelat med King Crimson, David Sylvian, Brian Eno, Tool, Matt Chamberlain och John Paul Jones.

Henry Kaiser

En musiker som tillhör de mest kreativa och nydanande nu levande gitarristerna inom rock, jazz och experimentell musik. Han har spelat med musiker som Herbie Hancock, Richard Thompson, David Lindley, Derek Bailey, Terry Riley, Ryuichi Sakamoto, Jerry Garcia, Diamanda Galas och Cecil Taylor. Hans jakt på nya utmaningar har tidigare fört honom till såväl Madagaskar som Antarktis. Nu kommer han till Halland för att tala om hur man bryter mönster och vidgar sina horisonter.

Midaircondo

Denna akustisk-elektroniska duo från Göteborg tillhör de ledande och mest framgån-
gsrika inom svensk electronica. De blandar flöjt, saxofon och sång med effekter, loopar och laptops. Resultatet blir filmiskt, suggestivt och öronöppnande.

• Lisa Nordström – flöjt, sång och elektronik
  • Lisen Rylander – saxofon, sång och elektronik

Morgan Ågren

Vem är världens bäste fusiontrummis? Enligt trumbibeln Modern Drummer är det Morgan Ågren. Med en diger CV (Frank Zappa, Steve Vai, Mike Keneally, Terry Bozzio, Fläskkvartetten, Glenn Hughes, Tony Iommi, Fredrik Thordendal m.fl) är han en trumslagare bortom de flestas fantasier om vad som kan göras på ett trumset.

För mer information, kontakta:

Mats Johansson IB Expo tel: 0709-505017 mats@isildursbane.se