Konst i skolan

Aktuella projekt, aktiviteter och tips om aktiviteter med konst i skolan.

Skapande skola-projekt med konstinslag i Laholm

Konst i Halland har föreslagit två regionala konstnärer att medverka vid två olika Skapande Skola projekt i Laholms kommun. Det är Vallbergaskolan som tänker arbeta med projekt Rymden och kommer att samarbeta med konstnären Henrik Stenberg samt Knäredsskolan som vill arbeta med återanvändning av textilkonst i samarbete med konstnären Hanna Hallén.

Pilotprojekt med mobila konstpedagogiska paket

Hallands Konstmuseum och Konst i Halland söker nu medel från Statens Kulturråd för att samverka kring ett projekt där konstnärer ska få möjlighet till att utveckla egna konstpedagogiska paket tillsammans med museet. Projektet innefattar även stöd för konstnären att ta fram sitt koncept och möjligheter till att koppla det till andra kulturområden, samt få experthjälp för att ämnesintegrera konst med skolans läsämnen i s.k. Estetiska lärprocesser.

Först ut att pröva samarbetet blir konstnären Agneta Göthesson som tillsammans med museet tagit fram två paket med teckning och kulturhistoria som utgångspunkt. Paketen erbjuds bland annat i den nya Kulturkatalogen som kommer i april och kan bokas under HT 2012 och VT 2013.

Lästips för dig som vill arbeta med kulturprojekt i skolan

Västra Götalandsregionen har tagit fram en jättebra handbok för alla som vill arbeta med kultur i skolan: Här hittar du en pdf: http://www.konstkonsulenterna.se/vgregion/images/egna/projekt/konst-i-skolan/handbok_kulturprojekt_i_skolan.pdf