Livesändning! Se konferensen Fritid = Slöjdtid

Livesändning! Se konferensen Fritid = Slöjdtid på webben torsdag den 6 september, kl. 09.20–15.20

Se livsändningen från vår nationella konferens om slöjd på barns och ungas villkor – för dig som jobbar med barn och unga i såväl skolan som på fritiden. Konferensen arrangeras i Varberg torsdag den 6 september.

Livsändningen pågår kl. 09.20–15.20

Se livsändningen på: http://www.regionhalland.se/fritidslojdtid

Konferensen livestreamas för dig som inte kan vara på plats i Varberg. Materialet kommer sedan publiceras som textad version på webbplatsen två veckor efter konferensen.

• Barnkonventionen och bästa barnfestivalen? – Åsa Ekman, barnrättsstrateg.
  • Att utforma ett barnbibliotek tillsammans med barn – Barbro Johansson, docent i etnologi vid Centrum för konsumtionsvetenskap, Göteborgs universitet.
  • Hej Slöjd! – Emma Andersson, Utvecklare i slöjd och konsthantverk för barn och unga, Kultur i Halland – Slöjd.
  • Slöjda med unga – Kajsa Stinnerbom, hemslöjdskonsulent – barn och unga, Region Värmland.
  • Team slöjd – Anna Bauer, Pecka Söderberg och Sofia Åhrman, Allas Ateljé på Konstepidemin, Göteborg.
  • Mer kultur för fler (barn och unga) – Marie Fagerlind, handläggare på Kulturrådet enhet Kultur i skolan och analys, bild och slöjdlärare, fil.mag textilvetenskap, Stockholm.
  • Barnfestivalen i Varberg! – Sofie Brinkmo, Enhetschef/Utvecklare, Kultur -och fritidsförvaltningen, Varbergs kommun.

En del av Barnfestivalen

Konferensen är en del av Barnfestivalen som Varbergs kommun arrangerar 6-9 september i samarbete med Region Halland, föreningar, organisationer, studieförbund, företag och kulturinstitutioner. En festival som utgår från barns tankar och idéer. Under fyra dagar kommer det finnas en mängd aktiviteter att besöka och ta del av. Programmet för barnfestivalen finns på www.varberg.se/barnfestival

Konferensen Fritid = Slöjdtid arrangeras av Kultur i Halland – Slöjd i samarbete med Nämnden för Hemslöjdsfrågor och Varbergs kommun.