Mötesplats barnkultur med Barbro Johansson

Välkommen till Mötesplats barnkultur den 19 september på Falkenbergs museum! Gästtalare är Barbro Johansson, docent i etnologi, som talar om barns platser och hur man arbetar med delaktighet från grunden.

Barbro Johansson – Barns platser

Vår gäst Barbro Johansson är docent i etnologi vid Göteborgs universitet och forskar om barn och barndom.

Barbro Johansson. Foto: Moa JohanssonFöreläsningen tar sin utgångspunkt i två forskningsprojekt i Borås och Malmö och handlar om hur "platser för barn", på t.ex. bibliotek, också kan bli "barns platser", genom att man arbetar med delaktighet från grunden. Även barndomen är en "plats", som kännetecknas av vissa villkor och maktrelationer, vilka kommer att tas upp i föreläsningen.

• 19 september 2016
  • Falkenbergs museum
  • Kl 16.30 Kaffe och mingel
  • Kl 17.00 – 19.00 gästtalare
  • Fri entré
  • Mingel och fika ingår!

OSA! 1 vecka innan till eva.c.andersson@regionhalland.se

Mötesplats barnkultur

Om Mötesplats barnkultur

Mötesplats Barnkultur är för dig som är intresserad av vad som händer just nu inom barnkulturområdet, vill veta mer eller diskutera vidare. 2 – 4 gånger om året presenteras en eller flera inbjudna gäster, ett intressant projekt, en spännande verksamhet, de senaste forskningsrönen, nya kulturpolitiska reformer eller något annat högaktuellt ämne. Det handlar om olika ämnen varje gång inom något av alla kulturområden; musik, dans, film, teater, litteratur, konst, slöjd, kulturarv med mera. Här kan du mingla, diskutera och ta del av senaste nytt eller höra om nyskapande projekt och verksamheter. Alltid fri entré!

Mötesplats Barnkultur är ett samarbete mellan Kultur i Halland, Centrum för barnkulturforskning, Länsmusiken i Stockholm, Dans i Stockholms stad och län samt Västra Götalandsregionen.