Mötesplats barnkultur med Ylva Ågren

Mötesplats barnkultur arrangeras i Falkenberg den 15 februari. Gäst är Ylva Ågren från Centrum för barnkulturforskniong, som berättar om barns interaktion med olika medier och hur kunskap, värderingar och smak förmedlas. Kom och mingla, diskutera och ta del av senaste nytt inom barnkulturområdet!

Mötesplats barnkultur

Mötesplats Barnkultur är för dig som är intresserad av vad som händer just nu inom barnkulturområdet, vill veta mer eller diskutera vidare. Två till fyra gånger om året presenteras en eller flera inbjudna gäster, ett intressant projekt, en spännande verksamhet, de senaste forskningsrönen, nya kulturpolitiska reformer eller något annat högaktuellt ämne. Det handlar om olika ämnen varje gång inom något av alla kulturområden; musik, dans, film, teater, litteratur, konst, slöjd med mera. Här kan du mingla, diskutera och ta del av senaste nytt eller höra om nyskapande projekt och verksamheter. Alltid fri entré!

Program 15 februari på Falkenbergs Museum

• Kl 16.30 Kaffe och mingel
  • Kl 17.00 – 19:00 gästtalare: Ylva Ågren

Mingel och fika ingår!

Ylva Ågren – Barns medierade värld – syskonsamspel, lek och konsumtion

Ylva Ågren. Foto: Pamela Cortés Bruna.Gäst är Ylva Ågren fil.dr. i barn- och ungdomsvetenskap, inriktning barnkultur. Hon är verksam vid Centrum för barnkulturforskning på Stockholms universitet och vid Göteborgs universitet. Medier utgör en stor och viktig del av barns vardagskultur. Ylva Ågren berättar om sin doktorsavhandling ”Barns medierade värld – syskonsamspel, lek och konsumtion” samt om vad som sker i syskons interaktion med olika medier och hur kunskap, värderingar och smak förmedlas.

OSA! En vecka innan till eva.c.andersson@regionhalland.se (senast 8 februari).

Mötesplats barnkultur är ett samarbete mellan Kultur i Halland, Centrum för barnkulturforskning, Länsmusiken i Stockholm, Dans i Stockholms stad och län samt Västra Götalandsregionen.