Se musikteaterföreställningen "Bryta ihop och gå vidare"!

Gå kostnadsfritt på musikteater med din klass!

Passar för årskurs 9 och gymnasiet.

Kultur i Halland och Halmstads kommun bjuder in till:

Bryta ihop och gå vidare

Bryta ihop och gå vidare är en unik musikteaterföreställning om idrottens glädje och baksidor. Om att kämpa och drömma. Om att misslyckas men resa sig igen. För vinnaren har alltid misslyckats fler gånger än nybörjaren ens försökt. Det blir sällan något Hollywoodslut.

Kom och upplev en kokande idrottsarena där symphonic metal möter modern dans och supportrarnas hejarramsor. En scenföreställning med känslan av en fotbollsmatch.

• Spelas måndag 12, tisdag 13 och onsdag 14 oktober kl. 19 på Kulturhuset i Halmstad, Folkparken.

Idrotten och kulturen möts sällan på samma scen. I ett unikt samarbete har därför kompositören och dramatikern Jan-Erik Sääf valt att tillsammans med koreografen Peter Svenzon arbeta med fotbollens uttryck och rörelsemönster, både som inspiration och som en del av föreställningen. Fyra professionella dansare, två professionella sångare, en tjugohövdad kör med medlemmar från Körklangen och Team Rickard och ett fotbollslag skärskådar framgångsmyten i denna musikteaterföreställning om misslyckandets poesi.

Föreställningen är ca 1 timma och 30 minuter utan paus.

Så här bokar du:

• Biljetterna är kostnadsfria för skolklasser (passar från åk 9).
  • Mejla Johan Engman på Halmstads teaterförening:
    johan@halmstadsteaterforening.se för bokning.
  • Antalet biljetter är begränsat, därför är det först till kvarn-principen som gäller. Boka senast den 4 september. (Semesterstängt 4 juli – 9 augusti).
  • Du får en bokningsbekräftelse via mejl.
  • Det kommer även att finnas en lärarhandledning.
  • Transporter ingår inte.

Art Inside OutBryta ihop och gå vidare är en musikteaterföreställning som genomförs av Kultur i Halland i samarbete med Halmstads kommun och med stöd från Kulturrådet. Arbetet sker i residensform och ger en försmak av den nya kulturinstitutionen Art Inside Out, som formellt startar vid årsskiftet av Region Halland och Hallands kommuner i samverkan.