Tillsammans i Musik från Afrika

En workshop för Hallands gymnasieelever 7-9 oktober 2015 i Falkhallen i Falkenberg. Inga kostnader!

Kultur i Halland ger härmed era elever möjlighet att delta i workshopen:

Musik från Afrika

Musik från Afrika, omslagsbildProfessionella musiker och pedagoger skapar musik, energi och glädje tillsammans med era elever. Med hjälp av våra Afrikanska marimbor, djembe-trummor, sång och dans förvandlar vi era elever till musiker!

Workshopen sker helt och hållet på gehör (utan noter) och anpassas efter eleverna. Med musiken i centrum främjar och uppmuntrar vi eleverna att se olika kulturer och olikheter som en tillgång.

Vi använder musiken som gränsöverskridande redskap för kulturell förståelse, fysisk, mental och social träning.

Utifrån Erika Bjerström som i sin bok Det nya Afrika, beskriver den negativa bild av Afrika söder om Sahara som kretsar kring katastrofer och fattigdom, vill vi skapa en positiv bild av Afrika och ge eleverna:

  • Ett möte med en stark musikkultur som erbjuder spännande rytmer och medryckande toner.
  • Skapa musik i grupp genom att själva spela på marimborna, djembetrummorna och utöva sång och dans.
  • Träna respekt, empati och acceptans genom möten och samarbete.
  • Använda kroppen, frigöra sinnen, öva motorik och förmågan att memorera.

Workshopen hålls av följande fyra musiker:

Peta Axelsson är född och uppvuxen i Zimbabwe. Hon har tagit den afrikanska marimban till Sverige och jobbat som pedagog och musiker i många år. Hon undervisar med kroppen och får alla att förstå att de kan! Utbildad pianopedagog och aktör, grundare av Zimba Marimba och Zimba Marimba Band som slagit världen med häpnad. www.zimbamarimbaband.com

Anna Forsvall Lundmark är en positiv och innovativ pedagog och musiker från Norrland. Hon har tillsammans med Peta byggt upp Afrikansk slagverksundervisning på musikskolor i Skåne. Grundare och projektledare av African Music United, ett projekt för ungdomar som vill fördjupa sig i Afrikansk musik. Slagverksentusiast som undervisar i djembe och marimba och bär rytmik och cello i ryggsäcken.

Max Soumah är en bländande dansare från Guinea Conakry som med sin medryckande och positiva pedagogik får alla på fötter (googla Max, får ni se!). Har senaste femton åren undervisat i dans och trumma i Europa och Afrika. Som musiker och trumbyggare har han etablerat och gynnat den Afrikanska musikens utveckling i Skåne sedan slutet av förra seklet.

Soryba Touray är en mästerlig djembetrummare från Guinea Conakry som inspirerat tusentals människor världen över. Han har en enorm kunskap om trumspel och han är Max musik till dansen! Den symbios de uppnår i sitt arbete är makalös och unik.

Workshopen är kostnadsfri

OBS! Workshopen är kostnadsfri och rymmer totalt 180 elever (60 st/dag). Kultur i Halland bekostar alltså både musikerna, lunch och de resor (bokade bussar) som ni och era elever eventuellt behöver göra för att kunna delta.

Anmälan senast 25 september

Anmälan sker på patric.aurell@regionhalland.se senast 25 sep och först till kvarn gäller! Anmälan ska innehålla; skola, antal elever/personal, kontaktperson, ev kostavvikelser samt en rangordning på vilket av datumen ni föredrar. Läs mer i bifogad inbjudan (PDF-dokument, 1,3 MB), där finns även schemat och programmet för dagarna.

Frågor? Ställ dessa till mailadressen ovan alternativt på 0708-19 79 18