Välkommen till Mötesplats barnkultur Halland

16 november gästas Mötesplats barnkultur Halland av Ylva Mårtens, som bland annat kommer att diskutera barns yttrandefrihet.

Mötesplats barnkultur

Mötesplats barnkultur Halland – är en informell mötesplats för dig som arbetar med barnkultur eller bara är intresserad. Två gånger om året presenteras en eller flera inbjudna gäster, ett intressant projekt eller en spännande verksamhet, de senaste forskningsrönen, nya kulturpolitiska reformer eller något annat högaktuellt ämne. Det handlar om olika ämnen varje gång inom något av alla kulturområden: Musik, dans, film, teater, litteratur, konst med mera. Här kan du mingla, diskutera och ta del av senaste nytt eller höra om nyskapande projekt och verksamheter. Alltid fri entré!

16 november på Kulturhuset Komedianten

• Kl 16.30 Kaffe och mingel
  • Kl 17.00 –19:00 gästtalare Ylva Mårtens
  • Kulturhuset Komedianten i Varberg, Evenemangsplatsen

O.S.A. senast 9 november 2015 till eva.c.andersson@regionhalland.se

Ylva Mårtens – Vad säger barnen?

Gäst är den högaktuella och lovprisade radiojournalisten Ylva Mårtens som nyligen kommit ut med en ny bok där hon undersökt barnens roll i dokumentärt berättande – en bok om konsten att intervjua barn. Hon är flerfaldigt prisbelönt för sina radioprogram, bl a "Barnen" och bokprogrammet "Barnens romanpris" och för sitt sätt att lyfta fram journalistik med barnens egna röster. Hon fick nyligen Svenska Barnboksakademiens eldsjälspris för 2015. På denna mötesplats kommer hon att diskutera barns yttrandefrihet! Hon kommer också att ge exempel med ljudklipp ur sina program.

Ylva Mårtens Foto: Kenny Bengtsson

Samarrangörer: Kultur i Halland, Varbergs kommun, VGR, Länsmusiken i Stockholm, Dans i Stockholms stad och län samt Centrum för barnkulturforskning vid Stockholms universitet.