Film

Subventionerade kulturprogram för barn och unga 2-18 år.

Ljusgrön linje 

Replay (13–19 år)

Sleepover. Foto: Sara Svärdsén.Producent: Färgfilm

Målgrupp: 13–19 år
Publik: 30–200 personer
Speltid: ca 1,5 timme (60 minuter film + 30 min samtal)
Lokal: Biograf eller annan filmvisningssal (Biografhyra ingår ej i priset)
Turnéperiod: Enligt överenskommelse
Pris i Halland: 3750 kr första visningen. 2 200 kr tillkommer för varje visning i samma lokal. Max 3 föreställningar per dag.

Ett spännande kortfilmsprogram med filmer skapade av halländska filmregissörer.

Vi tittar på filmerna och håller korta samtal mellan varje film. Vi pratar om de olika filmernas innehåll samt om visuella och tekniska lösningar och val som förstärker det som regissören vill berätta. Varje visning gästas av regissören till minst en utav filmerna - som också håller i samtalet.Vi vill inspirera eleverna till att själva uttrycka sig genom filmkonsten samt att ge en dem en unik upplevelse kring kortfilm - som de kanske inte är så vana vid att se och samtala kring.

Handledningsmaterial finns tillgängligt att använda och jobba vidare med i klassrummet. Det går också att skräddarsy innehållet enligt önskemål, såsom exempelvis specifikt tema.

Läs mer: www.fargfilm.se

Ljusgrön linje 

Artvan - den rullande verkstaden med lera och animering (5–18 år)

(konst, konsthantverk och film)

Foto: Frida Talik.Producent: Frida Talik och Elvira Roslund Gustavsson

  • Målgrupp: 5–18 år
  • Publik: 10 pers exkl. personal. Två workshops är igång samtidigt. Max 5 deltagare/workshop. Workshoparna tar ca 30 min, därefter byts grupperna av. Flera omgångar hålls under antingen en hel- eller halvdag.
  • Lokal: 3 x 6 meter. Workshopen kan även hållas utomhus då vi tar med tält.
  • Turnéperiod i Halland VT 2019: vecka 19, 20, 23, 24 måndag-onsdag
  • Pris i Halland:
    5 200 kr/heldag (5 timmar)
    2 600 kr/halvdag (3 timmar)

Programmet skräddarsys efter önskemål, från 30 min per grupp till heldag. I offentliga sammanhang hålls verkstaden i drop-in-format.

Art Van är en rullande verkstad med lera och animering. Deltagarna kommer få möjlighet att prova lera som material, samtidigt som Elvira lär ut grundläggande tekniker inom keramik. Frida kommer att arbeta med leranimation och visa vad som händer när man låter detta uråldriga material möta dagens digitala teknik. Deltagarna får även själva prova på att skapa stopmotionfilm och experimentera framför kameran.

Programmet innebär att deltagarna under 1-timmespass får prova på två workshopar; en i lera och en i animering. I den ena workshopen får eleverna experimentera med leranimation och tillsammans skapa en film. I den andra får man prova att skulptera i lera. Varje workshop tar 30 minuter, och sedan byts grupperna av. Efter en timme har därmed 10 elever provat på både animering och att skulptera i lera. Workshoparna resulterar efter dagens slut i en gemensam animerad film och en gemensam lerskulptur.

Frida Talik, konstpedagog och konstnärlig ledare på Teckningsmuseet i Laholm.

Elvira Roslund Gustavsson, keramiker och konstnärlig ledare för Gamla Krukmakeriet i Laholm.

Kontakt för bokning: Maria Wikrén maria.wikren@laholm.se, tel. 076-516 78 79.

Mer info på Artvans sida på Facebook.

Ljusgrön linje