Konst i skolan

Tillsammans med regionala och kommunala institutioner, konstnärer och andra konstaktörer vill vi lyfta fram konstens möjligheter och ge barn och unga rätt till eget skapande och möten med professionella konstutövare.

Webbplatsen konstihalland.se

I Halland driver Region Halland och Hallands Konstmuseum ett regionalt resurscentrum för konst.

I samverkan med Hallands Konstmuseum har en webbplats tagits fram för det regionala konstutbudet: www.konstihalland.se Här kan man hitta konstnärer som arbetar med konstpedagogik, föreläser m.m.

Hallands Konstmuseum

Arbetar du inom förskola, grundskola eller gymnasium? Hallands Konstmuseum - länets regionala konstmuseum - har något för alla, oavsett om du väljer att besöka någon av museets utställningar, gå en stadsvandring eller göra en utflykt till friluftsmuseet Hallandsgården. Välj själv mellan ett redan färdigt pedagogiskt program eller kontakta oss om du har speciella önskemål. Alla våra pedagogiska erbjudanden kan skräddarsys efter särskilda behov och/eller Skapande Skola verksamhet.

Välkommen att använda oss som en resurs i undervisningen!
Läs mer här >>

Konstprojekt i skolan

Konst i Halland hjälper gärna till med planeringen av större konstprojekt i skolan.

Västra Götalandsregionen har tagit fram en jättebra handbok för alla som vill arbeta med kultur i skolan: Här kan du ladda ner Västra Götalandsregionens "Handbok för planering av kulturprojekt i skolan" som pdf.  

Konstnären kommer till skolan

Hallands Konstmuseum och Konst i Halland samverkar för att utveckla samarbeten mellan konstnärer och skolan inom estetiska lärprocesser. Vi arbetar för att utveckla och tillgängliggöra konstpedagogiska resurser regionalt.

Läs mer om Konstexpressen