Information om arrangemanget

Akustisk soul i världen

Anders von Hofsten

Anders von Hofsten är sångaren från Malmö som älskar allt som svänger. Som sångare, pianist, producent och låtskrivare har han färdats från tiomanna-funkbandet The Family Tree, via soulplattan "Bottom Of A Heart", till allehanda brasilianska rytmer med sångerskan Simone Moreno, som han är kapellmästare för och turnerar land, riken och kontinenter runt med.

Han har sjungit och spelat med souleliten - Blacknuss, Robyn, Amanda Jenssen, Titiyo, Kaah är några namn. Förutom detta är Anders en av landets mest eftersökta studiosångare, och han har medverkat på hundratals inspelningar - inte minst under den berömda Cheirontiden, då hans röst hördes på låtar med Westlife, 'N Sync, Britney Spears med flera.

Med vännen och multiinstrumentalisten Olle Linder (Sofia Karlsson, ODE, Ale Möller) som medmusikant, har Anders på skivan "Cosmic Lullabies", släppt i maj 2016, samlat alla influenser han mött på sin resa. Det blir akustiskt singer-/songwriterstuk som möter brasilianska och afrikanska rytmer, blandat med jazz och pop men med en omisskännlig smak av soul. Tänk Paul Simon möter Stevie Wonder möter samba...

Liveband:

  • Anders von Hofsten: sång, piano, gitarr
  • Olle Linder: gitarr, slagverk, kör
  • Per Ekdahl: slagverk, piano, cavaquinho, kör
  • Ola Bothzén: slagverk kör

Konserten arrangeras i samarbete mellan Kultur i Halland, ABF och Happy Hangmen.