Information om arrangemanget

"Not in My Backyard" - en barock-kabaré med fascinerande musik, teatraliska inslag och en poetiskt surrealistisk vinkel.

Tre av musikerna i Bastard Barock. 

Bastard Barock

  • Stina Jansson - violin
  • Annie Lönngren - blockflöjter
  • Andrea Ravandoni - viola
  • Jenny Lierud - cello
  • Marcus Strand - teorb & vihuela
  • Malin Sjökvist - slagverk
  • Lully, Rameau, Anon., Castello, Biber, Morricone, de Torrejón y Velasco, Moondog.

Postkolonial barock-kabaré med det prisvinnande musikkollektivet Bastard Barock från Malmö/Stockholm med musik och berättelser från Perus katedraler, små byar i västra Afrika, det mäktiga Versailles och ett läger för hemlösa i New York där vi möter en stackars trumslagarpojke, påkostade ceremonier, och en nordamerikansk stamhövding som plötsligt får sin trädgård fritagen från brittiska imperiet.

I musiken från barockens Europa - samt de regioner kolonisatörer och resande nådde - finner vi rafflande historier från en era då världen äntligen upptäcktes, trots att upptäckarna väldigt sällan var först på plats...

Bastard Barock är ett musikkollektiv som bildades 2013 av en grupp professionella unga musiker för att utöka barockmusikens relevans och möjligheter i modern tid. Med våra genreöverskridande samarbeten, nytolkningar av gamla verk och energiska framföranden har vi skapat stort intresse i musikvärlden med bland annat förstapris i NORDEM Early Music Competition, medverkat i Kulturnyheterna i SVT, artiklar i flertalet nyhetstidningar och musikmagasin, svensk och isländsk nationell radio samt spelats flera gånger på den europeiska radiokanalen för tidig musik, RemaRadio.

Arrangeras av Kulturverket, med stöd av Statens Kulturråd, Hallands kommuner, Region Halland, Folkuniversitetet, Vuxenskolan, ABF.