Information om arrangemanget

Bryta ihop och gå vidare är en unik musikteaterföreställning om idrottens glädje och baksidor. Om att kämpa och drömma. Om att misslyckas men resa sig igen. För vinnaren har alltid misslyckats fler gånger än nybörjaren ens försökt. Det blir sällan något Hollywoodslut.

Bryta ihop och gå vidare

Kom och upplev en kokande idrottsarena där symphonic metal möter modern dans och supportrarnas hejaramsor. En scenföreställning med känslan av en fotbollsmatch.

• Premiär söndag 11 oktober kl. 16.00
  • Spelas måndag 12, tisdag 13 och onsdag 14 oktober kl. 19.00
  • På Kulturhuset i Folkparken, Halmstad

Idrotten och kulturen möts sällan på samma scen. I ett unikt samarbete har därför kompositören och dramatikern Jan-Erik Sääf valt att tillsammans med koreografen Peter Svenzon arbeta med fotbollens uttryck och rörelsemönster. Dansare, sångare och en stor kör skärskådar framgångsmyten i denna musikteaterföreställning om misslyckandets poesi.

Medverkande: Tuva Børgedotter Larsen, Andreas Eldeen, Sofia Soso Harrysson, Joakim Envik Karlsson, Pontus Linder, Nicole Neidert samt Körklangen under ledning av Anna Lovdal

Föreställningen är ca 1 timma och 30 minuter utan paus.

En del av Art Inside Out

Art Inside OutBryta ihop och gå vidare är ett kulturresidens som genomförs av Kultur i Halland i samarbete med kulturförvaltningen i Halmstads kommun och med stöd från Kulturrådet. Residenset ger en försmak av den nya kulturinstitutionen Art Inside Out, som startas vid årsskiftet av Region Halland och Hallands kommuner i samverkan.