Information om arrangemanget

Konserten bjuder på allt från barock till nutida konstmusik, med musik av kompositörer som Bach, Debussy, Hillborg samt kompositioner av artisterna själva.

  • Magnus Holmander och Irina Serotiuk.Magnus Holmander, klarinett
  • Irina Serotiuk, accordion

Magnus och Irina träffades när de båda gjorde sina masterstudier vid KMH i Stockholm. På skoj spelade de igenom Dance Preludes av Lutoslawski och fann varandra snabbt i musiken. De upptäckte att den ovanliga kombinationen klarinett och accordion skapade en intressant klangvärld. Enda problemet var att det inte fanns särskilt mycket originalmusik att spela...

Med egna arrangemang och transkriptioner vann Magnus och Irina, våren 2017, Sveriges ensembletävling "Ung & Lovande". Juryns motivering för Magnus och Irinas vinst löd: "Med lysande artisteri och självklar scennärvaro, suveränt samspel och teknisk briljans, bjuder musikerna in lyssnaren till en unik klangvärld”


Arrangeras av Kulturverket. Kulturverket finansieras av föreningens medlemmar samt med stöd från: Statens Kulturråd, Hallands kommuner, Region Halland, Folkuniversitetet, Vuxenskolan, ABF.